Arriba AnoDRACardona, la dansa de l'Acció Global Ciutadana

El ball mitològic formarà part de l'acte de clausura de la Fira Medieval cardonina, el primer cap de setmana de juny

Redacció
14 d'abril del 2015
Actualitzat a les 12:20h
L'Acció Global Ciutadana és una de les accions del projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) que l'Obra Social "la Caixa" duu a terme juntament amb l'Ajuntament de Cardona i la Fundació SHE. Aquest projecte pretén promoure la convivència i interculturalitat al municipi i neix, en aquesta primera edició, sota el nom d'AnoDRACardona, una dansa mitològica on hi seran presents l'acrobàcia, els timbals, la dansa, el foc... i formarà part de l'acte de clausura de la Fira Medieval que se celebrarà el primer cap de setmana de juny.

Acció Global Ciutadana és la integració de diverses activitats que sorgeixen d'un procés creatiu i participatiu; és global perquè mobilitza a tota la comunitat i és ciutadana perquè afavoreix les trobades entre els tres actors principals,en aquest cas, administració, ciutadania i recursos tècnics.

L'equip impulsor de la iniciativa d'enguany està format per Càritas, Creu Roja, Brúixes de Cardona, la Mandraga, els geganters de la Coromina, Àngel Sánchez, Bernat Padró i la Fundació SHE, juntament amb la regidora de Participació Ciutadana i Entitats, Maite Barrera, i tècnics de l'Ajuntament i dels Serveis Socials.

Amb l'objectiu de poder preparar i crear la nova dansa, durant els mesos de març i abril s'han dut a terme un seguit de tallers d'acrobàcia, màgia còmica, laboratori de dansa, malabars, percussió i xanques, que han comptat amb la presència de professors qualificats i de prestigi en el món del circ i en activitats de lleure. Paral·lelament, també s'ha dut a terme un taller per confeccionar alguns dels vestits de l'espectacle amb un grup de dones que participen al taller de costura de Càritas. A cada taller hi han participat entre 6 i 12 persones d'edats diverses des dels 12 als 62 anys.

La jornada de final de curs es farà el proper 25 d'abril (Jornada de l'AGC) coincidint amb la Fira d'Entitats. Tots els tallers es celebraran al carrer i qualsevol persona interessada hi podrà participar. 
Arxivat a