Les aventures de «Jai el mariner» recorren el Bages

Jai el mariner, i el micu, durant l'obra.
Jai el mariner, i el micu, durant l'obra. | Testimoni Escènic
Redacció
08 d'abril del 2015
Actualitzat a les 11:55h

Jai el mariner, i el micu, durant l'obra. Foto: Testimoni Escènic


La companyia de teatre ZiPit Company va estar realitzant una residència de producció a la població d'Avinyó per tal de realitzar arranjaments al seu nou espectacle de marionetes, 'Jai el mariner'. Seleccionat per la Xarxa Testimoni Escènic, que dóna suport a la producció i difusió d'espectacles d'arts escèniques, és un dels espectacles que realitzarà més preestrenes a la xarxa, actuant en sis poblacions. La setmana passada va estar actuant al Convent de Santpedor on els infants van quedar captivats per les històries.

El divendres i el dimarts van actuar a Avinyó i Sallent respectivament, pels escolars dels pobles. Dissabte a les 5 de la tarda actuarà per tots els públics al Centru de Cabrianes, i diumenge a 2/4 de 6 al Centre Recreatiu d'Oló. En totes les representacions, al finalitzar l'obra, la companyia s'apropa al públic per tal de recollir les seves opinions, importants per valorar l'obra que estan polint.

ZiPit Company és formada per joves artistes que ja compten amb una bona trajectòria a nivell individual. Com a companyia es fan càrrec de tota la producció, inclòs la creació de les titelles de delicada i bonica estètica.

Jai el mariner
Es tracta d'un espectacle visual i sense text de marionetes de fil i els actors que les acompanyen, i que es basa, sobretot, en la gestualitat, la seva plasticitat i la música. Una història plena d'emocions, sorpreses, ànims, decepcions i creixement personal

Tres mariners arriben a port per explicar-nos una història recuperada d'alta mar, la història de Jai el mariner i el seu viatge cap a l'amor de la bonica Marie Claire, la llum que il·lumina el far. En el seu camí, llarg i difícil, Jai trobarà personatges que el guiaran en la seva aventura mostrant-li que potser aquest somni està més aprop del què s'imagina.