El grup Obeses participa a les caramelles de Callús

Una versió d’una cançó dels osonencs, principal novetat de la festa

Obeses ha participat a les Caramelles de Callús.
Obeses ha participat a les Caramelles de Callús. | Àlex Gómez Ribera
Àlex Gómez Ribera
06 d'abril del 2015
Actualitzat a les 14:05h

Obeses ha participat a les Caramelles de Callús. Foto: Àlex Gómez Ribera


Les colles de caramelles de Callús han renovat com cada any el seu repertori. Dins d'aquesta renovació en destaca una cançó, la sardana 'La Ben Plantada' del grup Obeses. Aquest grup osonenc, que està destacant darrerament en el panorama musical català, es va fer conegut per la cançó 'Regala petons', utilitzada per TV3 com a cançó de Nadal. Els membres d'Obeses han volgut conèixer de primera mà aquesta versió de la seva cançó, per això aquest diumenge han visitat Callús i han acompanyat les caramelles pel poble, el seu cantant, Arnau Tordera, s'ha afegit a cantar la cançó 'La Ben Plantada' amb la resta de caramellaires.

La inclusió de 'La Ben Plantada' ha estat la principal novetat d'aquestes caramelles que han tingut, un any més, una gran participació de gent de totes les edats. Balls de bastons, danses catalans i diverses cançons s'han anat alternant en cada punt on s'han anat parant els grups de Caramelles. Dins del repertori de cançons s'hi ha mantingut, com és habitual, la sardana de Callús que s'ha convertit en un símbol musical de les caramelles.

En tot el recorregut també s'hi ha pogut veure les ballestes, un altre dels símbols d'aquesta tradició. Pels carrer on passaven els portadors han fet arribar les ballestes fins a nombrosos balcons i finestres per obsequiar als seus habitants amb flors i desitjar-los unes felices caramelles.

Les Caramelles de Callús ja van començar el dissabte amb el recorregut per diverses masies al voltant del poble, aquest diumenge ha estat el dia principal amb el recorregut pel nucli urbà. La bona participació i el dinamisme de les diferents danses i cançons demostren que, a Callús, la tradició de les caramelles segueix ben viva.
 

Vídeo d'Obeses cantant caramelles