Més de vuit-cents participants a les Caramelles de Súria

L'increment de participació dels darrers anys confirmen les caramelles de la població minera com les més grans de Catalunya

Colla Juvenil Foment Cultural al carrer González Solesio.
Colla Juvenil Foment Cultural al carrer González Solesio. | AjSú
Redacció
06 d'abril del 2015
Actualitzat a les 0:30h

Colla Juvenil Foment Cultural al carrer González Solesio. Foto: AjSú


Les Caramelles de Súria han tornat a ser enguany les més grans de Catalunya en una lluïda edició que ha comptat amb més de vuit-cents caramellaires de totes les edats, seguint la tendència a l'increment de participació dels darrers anys. El programa d'actes acabarà aquesta nit amb un concert dels grups Gatibu, Strombers, Pepet i Marieta, i La Banda del Coche Rojo.

Els carrers del centre de la vila s'han omplert de cants, música i dansa, en una edició caracteritzada per l'animació i el bon temps. Les vuit colles participants han estat les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Gran de l'Agrupació Sardanista, Infantil de l'Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

Com és tradicional, els principals escenaris de les actuacions caramellaires en aquest Diumenge de Pasqua han estat la plaça Major del Poble Vell i el centre urbà, especialment entre les places de Sant Joan i de la Serradora, que han estat tancades al trànsit de vehicles.

L'activitat de les colles va començar Dissabte de Pasqua amb les Caramelles a Pagès. Pel vespre, el pavelló municipal d'esports es va omplir en una nova edició de la trobada caramellaire que va comptar amb la participació de totes les colles, en un acte presentat per la periodista surienca Núria Balaguer.

Al començament de la trobada caramellaire del pavelló es va fer un esment a la Coral L'Esplai, que enguany no ha participat en les Caramelles, i al seu president, Antoni Azorín, recentment desaparegut. L'acte del pavelló va acabar amb la tradicional interpretació conjunta d'El Cant del Poble i una aixecada de dos pilars a càrrec de la colla castellera Salats de Súria.

Després de la trobada del pavelló va tenir lloc una cercavila-xaranga amb Xaranga Màgic i un concert al pavelló amb el grup Lucky Luck. Altres activitats del cap de setmana han estat els sopars dels caramellaires, l'esmorzar de Pasqua a la plaça Major del Poble Vell, la Vetlla Pasqual i la missa solemne de Pasqua.

El centre d'interpretació del Castell i la sala Cal Balaguer del Porxo han obert aquest Diumenge de Pasqua en un horari especial. La plaça de Sant Joan també ha acollit l'exposició 'Segles de Pasqua a Súria', una parada de coca i mistela i un punt d'informació per als visitants.

Enguany, les Caramelles de Súria han estrenat una nova imatge gràfica i un web, creats per les dissenyadores surienques Coaner Codina i Muntsa Codina. D'altra banda, el vídeo promocional de les Caramelles ha estat realitzat i produït pel surienc Daniel Enguix, amb la col·laboració de totes les colles. El concert d'aquest Diumenge de Pasqua al pavelló municipal d'esports començarà a les 24.00 h. Strombers hi gravarà en directe el videoclip de la seva cançó 'Power to the Barretina', acompanyats pel grup basc Gatibu.

L'organització de les Caramelles de Súria és a càrrec de la Comissió de Caramelles, formada per representants de les colles i de l'Ajuntament. La festa també compta amb el suport de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l'empresa ICL i el Geoparc de la Catalunya Central.
Arxivat a