Les caramelles de Súria protagonitzen un reportatge d'«Espai Terra» de TV3

El programa ha ofert entrevistes amb diferents membres de les colles sobre elements característics de la festa surienca

Redacció
02 d'abril del 2015
Actualitzat el 03 d'abril a les 19:18h
Equips del programa 'Espai Terra' gravant el reportatge.
Equips del programa 'Espai Terra' gravant el reportatge. | AjSú
'Espai Terra' d'aquest dijous. Reportatge a partir de 19'23". Vídeo: TV3

Les Caramelles de Súria han protagonitzat aquest dijous 2 d'abril un ampli reportatge del programa Espai Terra de TV3, presentat pel popular meteoròleg Tomàs Molina. El reportatge ha comptat amb la participació de representants de totes les colles caramellaires a la plaça Major del Poble Vell.

El reportatge ha ofert entrevistes amb diferents membres de les colles sobre elements característics de la festa surienca, com el cant coral, les danses, el ball de bastons, el ball de cascavells, els trabucaires i les ballestes.

La regidora d'Educació i Cultura, Ana Pérez, hi ha destacat la important participació de l'edició d'enguany, amb més de set-cents caramellaires de totes les edats. La dissenyadora surienca Coaner Codina també hi ha parlat sobre la nova imatge gràfica de les Caramelles de Súria, de la qual n'és autora.

L'emissió del programa 'Espai Terra' ha acabat amb la interpretació conjunta d'El Cant del Poble des de la plaça Major del Poble Vell.

Les Caramelles de Súria tornaran a ser enguany les més grans de Catalunya, amb la participació de vuit colles que ompliran la vila de cant, música, danses i animació durant aquest cap de setmana del 4 i 5 d'abril. Les colles participants són les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l'Agrupació Sardanista, Infantil de l'Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

El programa d'actes d'aquesta edició de les Caramelles de Súria és el següent:

Dissabte, 4 d'abril
- Durant la tarda, Caramelles a pagès.
- 20.00 h. Celebració de la Vetlla Pasqual. Lloc: església parroquial de Sant Cristòfol.
- 20.15 h. Sopar per a caramellaires. La venda de tiquets es farà a les colles. Lloc: nau de Ca l'Agut.
- 21.30 h. Trobada caramellaire. Actuació de les colles, aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i interpretació conjunta d'El Cant del Poble. Lloc: pavelló d'esports.
- 0.30 h. Cercavila-xaranga a càrrec de Xaranga Màgic. Recorregut: carrers del centre de la vila.
- 2.00 h. Concert amb el grup Lucky Luck + Dj. La venda d'entrades es farà a les colles i a taquilla. Lloc: pavelló d'esports.

Diumenge, 5 d'abril
- De 9.00 a 14.30 h. Actuacions de les diferents colles caramellaires. Horari de localització de les colles: de 9.00 a 11.30 h a la plaça Major del Poble Vell. D'11.00 a 14.30 h pels carrers del nucli urbà i plaça de Sant Joan. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants.
- 9.00 h. Esmorzar de Pasqua per a tothom. Lloc: plaça Major del Poble Vell.
- 12.00 h. Missa solemne de Pasqua. Lloc: església parroquial de Sant Cristòfol.
- 21.00 h. Sopar de Caramelles. La venda de tiquets es farà a les colles. Lloc: nau de Ca l'Agut.
- 24.00 h. Concert amb els grups Gatibu (País Basc), Strombers, Pepet i Marieta, i La Banda del Coche Rojo. La venda d'entrades es farà a les colles i a taquilla. Lloc: pavelló d'esports.

- Punt d'informació: carpa instal·lada a la plaça de Sant Joan. Exposició 'Segles de Pasqua a Súria' i parada de coca i mistela. De 9.00 a 14.30 h.
- Centre d'interpretació del Poble Vell de Súria: de 9.30 a 14.30 h. Visites durant la resta de l'any amb reserva prèvia al telèfon 93.869.56.85 o a l'adreça electrònica turisme@suria.cat.
- Exposicions a Cal Balaguer del Porxo: '45è Concurs Nacional de Fotografia Vila de Súria' i 'La vida secreta del desús'. Horari del Diumenge de Pasqua: de 9.30 a 14.30 h.
- Web de les Caramelles de Súria: www.caramellesasuria.cat.
Arxivat a