La C-58 entre Viladecavalls i Castellbell tindrà barrera de separació

Es liciten les obres de millora de la carretera en un tram de 12 quilòmetres per un valor de 7,1 milions d'euros

La Torre
01 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:34h
Plànol del tram on s'actua
Plànol del tram on s'actua

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres de millora de la seguretat viària a la C-58 entre Viladecavalls i Castellbell i el Vilar per un valor de 7,1 milions d'euros. Els treballs començaran el juliol vinent  i tindran un termini aproximat de vuit mesos.

Aquesta actuació inclou millores en el traçat, el ferm, el drenatge i la senyalització, així com en la separació de carrils. En aquest sentit, una de les principals mesures que es desenvoluparan és la implantació d'una barrera entre els sentits de circulació a la pràctica totalitat del tram, que té una longitud de 12 quilòmetres, per evitar el risc de xocs frontals.

L'àmbit on s'actuarà s'inicia un cop passat l'enllaç de la C-58 amb la B-245 (Viladecavalls) i finalitza a l'enllaç amb la BP-1121 (Castellbell i el Vilar). En aquest entorn, la C-58 registra un trànsit que oscil·la entre els 25.000 vehicles diaris de mitjana i els 17.000, dels quals al voltant d'un 7% són pesants. En el tram on s'actua, la configuració de la calçada és d'un carril per sentit de la circulació, amb alguns trams de carril addicional per a l'avançament de vehicles lents.

Les tasques que es portaran a terme

- Disposició d'una barrera central per a separar els sentits de la circulació, amb diverses tipologies, segons les característiques de cada tram: barrera metàl·lica o de formigó, i, en alguns casos, doble línia contínua.
- Renovació del paviment a tot el tram on s'actua
- Tractament de talussos
- Reparació de junts a les obres de fàbrica que ho requereixin per millorar les condicions de regularitat de la calçada
- Adequació de la senyalització vertical de codi i d'orientació i de la senyalització horitzontal
- Millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera
- Adequació de les barreres de seguretat i de l'abalisament.

Millora d'alguns punts

- Reordenació de l'accés al dipòsit de Coll Cardús: Amb l'objectiu de millorar la seguretat viària i la canalització del trànsit, es preveu una remodelació de l'accés amb una nova configuració dels ramals i les illetes existents.
- Millora dels accessos a les urbanitzacions de Can Serra i del Palà, a Vacarisses, així com de la intersecció amb la BV-1212 a Castellbell i el Vilar, mitjançant modificacions als ramals i les illetes, juntament amb elements de senyalització i abalisament, de manera que comporta un increment en les condicions de seguretat iària
- Implantació d'un carril per a l'avançament de vehicles lents en un tram d'1,3 quilòmetres mitjançant l'ampliació de la carretera pel seu costat est i la col·locació de barrera central per separar els sentits, al terme de VacarissesL'obra ara en licitació s'emmarca en la nova Estratègia de millora de la seguretat viària que està desplegant el Departament de Territori i Sostenibilitat a les carreteres de la seva titularitat.