Una trentena de persones es formen com a guies turístics del Geoparc

Redacció
30 de març del 2015
Actualitzat a les 20:25h
Joan Vinyes formant els assistents al curs.
Joan Vinyes formant els assistents al curs. | Consell Comarcal.

Una trentena de persones han assistit a la formació per a guies turístics del Geoparc, adreçada a guies de natura, guies de centres de visitants relacionats amb el Geoparc i nous emprenedors que volen apostar pel geoturisme amb paquets o experiències turístiques relacionades amb el Geoparc.

Després de col·laborar amb l'Ajuntament de Manresa en l'elaboració dels continguts geològics de les seves visites guiades, el Geoparc ha volgut fer extensiva aquesta iniciativa a tot el territori per tal de facilitar als guies de natura, que ja fan rutes pel Geoparc, que incorporin el relat geològic a les seves sortides, coneguin el Geoparc i enriqueixin l'experiència dels seus clients, tot creant rutes geoturístiques i així col·laborar amb el Geoparc en la creació i comercialització de producte geoturístic.

La formació, que finalment s'ha fet en dues sessions per l'elevada demanda de participació que ha tingut, ha rebut una valoració molt positiva per part dels mateixos participants: un 4,6 sobre 5. El Geoparc, per la seva banda, s'ha mostrat molt satisfet per l'èxit de la convocatòria i per l'interès creixent pels atractius turístics del territori del Geoparc, que inclou la comarca del Bages i les coves del Salnitre de Collbató.

Durant la jornada, dirigida pel director científic del Geoparc, Ferran Climent, es tractaven temes com què es el Geoparc, geoturisme, els principals geollocs del territori, o com explicar el Geoparc si s'és un guia de natura.