El Geoparc de Sardenya es fa visible al Bages amb una exposició

Redacció
30 de març del 2015
Actualitzat a les 23:40h
Inauguració de l'exposició sobre el Geoparc de Sardenya, a Súria.
Inauguració de l'exposició sobre el Geoparc de Sardenya, a Súria. | CCBages

"La vida secreta del desús" és l'exposició fotogràfica de Jordi Aligué que es va inaugurar dissabte passat a Cal Balaguer del Porxo, a Súria, i que hi serà fins el 24 de maig. Es tracta d'una iniciativa liderada per la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del Geoparc de la Catalunya Central, l'Ajuntament de Súria i del Parco Geominerario della Sardegna que exposa unes imatges centrades en el territori del Geoparc de Sardenya, que expressen una mirada pròpia i singular sobre l'arqueologia industrial de l'illa. El treball recorre els indrets on, al voltant de la Segona Guerra Mundial, hi va haver una important indústria minera, fins que aquesta explotació del subsòl va entrar en crisi i les instal·lacions van ser abandonades.
 
El fet d'organitzar l'exposició ha estat una bona oportunitat per generar complicitats entre els Geoparcs de la Catalunya Central i Sardenya, ja que tots dos formen part de la Xarxa Europea de Geoparcs i treballen amb els mateixos objectius. Aquest cap de setmana passat i coincidint amb la inauguració de l'exposició, representants del Parco Geominerario van visitar diferents punts d'interès del Geoparc, com les coves del Salnitre, Cardona, les mines de sal, el Poble Vell de Súria i la falla de Migmón.
 
L'exposició, que també té el suport de l'Obra Cultural de l'Alguer, el Parco Porto Conte, la Comune di Sassari i Vallgrassa i del Centre Experimental de les Arts es podrà veure a Cal Balaguer del Porxo cada divendres, dissabtes, diumenges i festius d'onze a dues del migdia fins al 24 de maig. Els dissabtes també s'hi podrà assistir de quatre a sis de la tarda.
Arxivat a