Santpedor habilita cinc noves parcel·les d'horts urbans municipals

El termini per poder presentar les sol·licituds finalitza el pròxim dimarts, 31 de març

Redacció
27 de març del 2015
Actualitzat a les 16:12h
L'ajuntament de Santpedor adjudicarà cinc noves parcel·les d'horts urbans que se sumaran a les 20 que ja funcionen des de la primavera passada. Els termes d'aquest nou procés són els mateixos que en la primera adjudicació. El termini per poder presentar les sol·licituds finalitza el pròxim dimarts, 31 de març. La sol·licitud es pot fer presencialment, a l'oficina d'atenció al públic de l'ajuntament, o bé a través de la seu electrònica, a través d'aquest enllaç

Els horts urbans estan ubicats en una finca de 3 hectàrees, de titularitat municipal, situada al sector del carrer Arenes. La majoria dels horts tindran una superfície de prop de 100 metres quadrats. Amb tot, les parcel·les més grans aniran dels 133 als 146 metres quadrats. Els horts estan oberts a persones, majors de 18 anys, però també poden sol·licitar una parcel·la entitats amb finalitat pedagògica, terapèutica o social així com qualsevol centre educatiu de Santpedor. Els criteris bàsics per a la sol·licitud estableixen una única petició per unitat familiar, no disposar de cap altre terreny de conreu a Santpedor i comarca i estar empadronat al municipi amb 3 anys d'antiguitat. La concessió inicial serà per un termini de 5 anys, amb una pròrroga automàtica anual, al final del qual, el titulars podran optar novament a l'explotació de l'espai formalitzant novament la sol·licitud. 

El projecte dels horts urbans de titularitat municipal es va posar en marxa l'any passat amb l'objectiu crear una espai d'interrelació entre persones a partir de la promoció dels valors tradicionals del conreu de la terra, com ara la sostenibilitat i l'ecologia. Partint d'aquestes premisses, es va elaborar un reglament que també tingués en compte la funció social i d'integració de l'activitat. 
Arxivat a