La vida d'Antonio Machado en titelles, diumenge a Sant Joan

'Estos días azules' arriben diumenge a Sant Joan
'Estos días azules' arriben diumenge a Sant Joan
Redacció
27 de març del 2015
Actualitzat a les 10:37h

La companyia de teatre francesa-espanyola, Accidental Company, ha estat una setmana fent una residència de creació a Avinyó, on ha pogut utilitzar el teatre per polir la seva darrera obra 'Estos dias azules'. El divendres passat va realitzar una preestrena de l'obra a Oló, per a l'escola del poble i aquest diumenge, a les 12 del migdia, a Cal Gallifa, és el torn de Sant Joan de Vilatorrada. La companyia que està realitzant varies residències de producció a Barcelona i França, va ser escollida pel jurat de Testimoni Escènic, format per diversos ajuntaments de la xarxa (Avinyó, Oló, Artés, Sallent, Santpedor, Sant Joan i Cabrianes).

Estos dias azules és la vida d'Antonio Machado. Un espectacle de titelles i manipulació d'objectes que apropa, als infants i adults, l'univers d'un dels poetes espanyols més importants de la generació del 98. Un espectacle sensible, poètic, amb una acurada manipulació dels titelles, així com una treballada utilització de l'espai, que ens submergirà en un món poètic excepcional.

L'exili com un missatge positiu, el viatge obligatori que és un retrobament en sí mateix i la bellesa de la vida. L'últim poema de Machado trobat a la seva butxaca és un dels més alegres que va escriure: "Estos días azules y el sol de la infancia"

Un espectacle visual, amb una poètica senzilla i tendre, amb els versos de la qual viatjarem per la vida d'Antonio Machado, des de la seva infància a Sevilla fins els seus darrers dies a Cotlliure.