Sant Mateu de Bages tindrà alternativa a Pere Ribera

La candidatura Alternativa pel Municipi, amb Gabriel Rovira de peu al centre.
La candidatura Alternativa pel Municipi, amb Gabriel Rovira de peu al centre. | ApM
Redacció
26 de març del 2015
Actualitzat a les 20:23h

La candidatura Alternativa pel Municipi, amb Gabriel Rovira de peu al centre. Foto: ApM


Una nova candidatura es presentarà a Sant Mateu de Bages a les properes eleccions municipals. Es tracta d'Alternativa pel Municipi, una plataforma associada a ERC i que pretén esdevenir el relleu de CiU, que governa ininterrompudament des de l'any 1983, i que pràcticament no ha tingut mai contrincant en els comicis municipals.

L'equip d'Alternativa pel Municipi està format per homes i dones de vàries franges d'edat i de tots els nuclis urbans que formen el municipi. Aquesta voluntat d'incloure a tots els nuclis és el que ha inspirat el seu logotip que és molt característic perquè es el perfil del municipi destacant la situació del nuclis sobre un conglomerat de punts. Com a lema han adoptat 'Una altra manera de fer les coses, amb més transparència, més pluralitat i més participació', que respon a la manera com volen actuar. Els seus eslògans de campanya, 'junts pel canvi' i 'el teu poble el fas tu' també responen a la participació i implicació activa que volen donar a tots els ciutadans. 

El seu cap de llista és en Gabriel Rovira. Nascut a Cardona però d'arrels a Salo i domiciliat a Valls de Torroella, és un arquitecte tècnic de 63 anys que ha estat durant la seva vida laboral en empreses constructores com a cap d'obra, a l'administració com a cap de serveis i aparellador municipal, i al món de la banca com a director d'obres i manteniment. 

Segons ha manifestat Rovira, "la candidatura pretén aportar pluralitat al poble i que els ciutadans puguin escollir el seu alcalde entre més d'una opció", i a més "defensa una altra manera de fer política: donar transparència i participació als ciutadans, acabar amb els càrrecs vitalicis establint limitant-nos els mandats i posant el nostre temps al servei del municipi renunciant al sou". També ha afirmat que no es pot obviar el context nacional i per això aposten per contribuir a la independència del país des del municipi.

L'última vegada que es varen presentar dues candidatures al municipi va ser a l'any 2003 -s'espera que per aquestes eleccions es presenti també Convergència i Unió-. Pel candidat, només per aquest motiu ja "justifica" la nova candidatura, ja que s'ha mostrat convençut que augmentarà la participació ciutadana tal com històricament passa en les eleccions amb dues candidatures. 

Aquest dissabte, dia 28 de març, es presentaran a les 8 del vespre a la sala del teatre on explicaran als assistents les raons de la seva candidatura i l'equip que en forma part.