Lluís Magriñà, nou director de la Cova Sant Ignasi de Manresa

El relleu a la direcció de la Cova tindrà lloc el Diumenge de Pasqua

per Redacció, Manresa | 26 de març de 2015 a les 11:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Lluís Magriñà serà el nou director de la Cova. Foto: jesuïtes.cat.


El jesuïta Lluís Magriñà serà el nou superior i director de la Cova Sant Ignasi de Manresa a partir del 5 d'abril, Diumenge de Pasqua, prenent el relleu de Francesc Riera, que ha estat al capdavant de la Cova durant els últims 8 anys.


Magriñà, nascut a Barcelona l'any 1946, va entrar a la Companyia de Jesús l'any 1964 i va ser ordenat com a sacerdot l'any 1976. És llicenciat en Teologia i va estudiar Educació Comparada a la Universitat de Chicago, als Estats Units. 

S'ha dedicat sobretot al món de l'ajuda humanitària i la cooperació al desenvolupament. Després de passar cinc anys al Txad, va ser fundador i director durant 15 anys de l'ONG Intermón. Més endavant, des de l'any 2000 i fins el 2007 va dirigir el Servei Jesuïta als Refugiats, tasca que el va portar a viatjar arreu del món, visitant els projectes d'aquesta entitat i avaluant les necessitats més urgents a atendre. Ha estat consultor del Pontifici Consell per als Migrants i Itinerants del Vaticà.


L'educació ha estat un altre dels seus camps d'acció: durant 4 anys va ser delegat d'educació dels Jesuïtes de Catalunya i posà en marxa Jesuïtes Educació, la xarxa que aplega les escoles de la Companyia de Jesús a Catalunya.

Des del 15 de juny de 2008 fins el juny de 2014 va ser Superior Provincial dels Jesuïtes de Catalunya. A començaments d'aquest curs ja es va traslladar a la comunitat de la Cova Sant Ignasi de Manresa per incoporar-se al treball de l'equip de la Cova i preparar el relleu.

Seguir impulsant la projecció internacional i consolidar el creixement de la Cova
El nou director tindrà com a repte principal consolidar el treball iniciat a la Cova per l'equip que ha dirigit des del juliol de 2007 el jesuïta Francesc Riera (Barcelona, 1942), que va arribar a Manresa després d'estar al capdavant, durant 25 anys, del centre d'estudis Cristianisme i Justícia a Barcelona.

Durant aquests darrers 8 anys, entre els projectes que s'han portat a terme, cal destacar les obres de millora del Centre d'Espiritualitat i, en aquests darrers mesos, també a la Cova de Sant Ignasi, per acostar-la al seu aspecte original. Una de les prioritats ha estat impulsar la projecció internacional de la Cova, concretada en iniciatives com els cursos de reciclatge o immersió ignasiana, així com les diverses trobades internacionals que ha acollit.

En aquest període també s'ha creat la Fundació Cova Sant Ignasi, que va néixer l'any 2010 per donar suport a les activitats del Centre, i s'han iniciat els preparatius per a la celebració, l'any 2022, del 500 aniversari de l'arribada de Sant Ignasi a Manresa.

La Cova Sant Ignasi de Manresa
El Centre internacional d'espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa és un centre de la Companyia de Jesús que acull visitants i peregrins de tot el món. La xifra de visitants que acull el Santuari i la Cova s'ha anat incrementant en els darrers anys fins els prop de 44.000 registrats l'any 2014, procedents de tot el món. D'aquests, més de 4.000 han estat acollits al centre d'espiritualitat per a participar en alguna de les diverses activitats que s'hi ofereixen.

El programa del centre s'adreça al creixement personal i l'experiència espiritual, amb els Exercicis Espirituals  segons la pedagogia ignasiana com a proposta principal, però també amb tallers, cursos, recessos, jornades o conferències.

La Cova Sant Ignasi és un lloc cabdal per a la Companyia de Jesús, ja que és on Ignasi de Loiola, l'any 1522, va viure una ferma experiència espiritual que el va transformar. 

 

Participació