Jove, vols fer estada en altres països amb tot pagat?

El Servei de Voluntariat Europeu del Consell Comarcal va adreçat a joves d’entre 18 i 30 anys, dura entre 3 i 6 mesos i el programa es fa càrrec pràcticament de totes les despeses

Redacció
25 de març del 2015
Actualitzat a les 18:43h
Participants estrangers del voluntariat, a la Transèquia.
Participants estrangers del voluntariat, a la Transèquia. | CCBages

Sis joves procedents de Polònia, Grècia, Turquia, Alemanya i Anglaterra han fet estada al Bages durant l'any 2014, en el marc del Servei de Voluntariat Europeu gestionat pel Consell Comarcal del Bages. Aquests nois i noies han col·laborat amb entitats i institucions com Creu Roja, Ajuntament de Manresa, Ampans, CAE o la Fundació Aplicació Callús. Des de l'inici del programa, l'any 2002, una seixantena de joves han vingut a fer voluntariat al Bages.

En canvi, hi ha pocs joves del Bages que demanin participar en aquest programa, tot i que no es demana cap formació específica i que la majoria de despeses van a càrrec del projecte. Per això, el Consell Comarcal del Bages vol iniciar una campanya els diferents equipaments de joventut del territori per recordar l'existència d'aquest servei i impulsar-lo.

El programa ofereix la possibilitat als joves, a nivell individual, de fer una estada en un altre país participant com a voluntari en un projecte local. Va dirigit a joves d'entre 18 i 30 anys, sense requisits específics de formació, i les estades duren entre 3 i 6 mesos. Els participants col·laboren en projectes relacionats amb cultura, joventut i infància, desigualtats socials, medi ambient, cooperació del desenvolupament...

Despeses pagades
El programa cobreix les despeses de viatge, assegurança, allotjament i manutenció i dóna als participants una petita quantitat de diners de butxaca. Després del servei de voluntariat, els joves reben el Certificat Youthpass, com a participant d'un programa d'educació no formal reconegut per la Unió Europea.

Per a més informació i per a sol·licitar participar en el programa, els joves s'han de posar en contacte amb el Servei de Voluntariat Europeu, al Consell Comarcal del Bages, a través del telèfon 93 693 03 54 o al correu electrònic [email protected])