L'Anella Verda estrena la primavera amb dos actes

Amb l'itinerari de Natura i Modernisme, i la primera sortida dels contes a les fonts

Redacció
23 de març del 2015
Actualitzat a les 22:33h
Lectura de poemes a la Font de la Girada.
Lectura de poemes a la Font de la Girada. | Sussi Garcia

Aprofitant una treva de la pluja del cap de setmana, l'entorn del Suanya s'ha transformat en un escenari primaveral per a dos actes culturals. Per una banda Omnium i Meandre han organitzat una narració de poemes dins els actes del dia mundial de la Poesia, caminant per l'Itinerari de Natura i Modernisme de la riera de Rajadell. Durant el recorregut s'han fet aturades per a la lectura de poemes de Ton Armengol. La primera narració s'ha fet al peu de la Torre Lluvià i les restants sota la casa modernista de la Morera, la Font de la Girada i el roure gran del camp de la Teula.

Molt a prop, a la font de l'Arrel, s'ha fet la primera narració del cicle de contes a les fonts de l'Anella Verda a càrrec de la narradora argentina Sandra Rossi. Aquesta és la primera narració de l'any de un cicle de contes de narradors d'arreu del mon que organitza Meandre cada estació de l'any. Els espectacles són gratuits , gràcies a la coordinació de Albert Marquès (l'Ós Mandrós), al patrocini del celler de l'Oller del Mas i l'esmorçar a base de pa amb oli, vi, sucre i xocolata de proximitat de Mengem Bages.

Pels responsables de Meandre, els espais naturals de l'Anella Verda, cada vegada són més freqüentats i ja estan a l'imaginari de molts ciutadans. La millora de la connectivitat d'aquests espais amb la trama urbana és ja una necessitat. En aquest sentit l'entitat està vetllant l'execució de les obres d'arrenjament del camí vell de Rajadell que han de ser implementades amb els 25.000 euros del procés participatiu guanyat per l'entitat per a ruralitzar i adequar el camí per a vianants i bicicletes des del Congost fins la Torre Lluvià.