Més de 700 caramellaires seran a les Caramelles de Súria

Les Caramelles més grans de Catalunya se celebraran el cap de setmana del 4 i 5 d'abril

Redacció
23 de març del 2015
Actualitzat a les 18:26h
Les caramelles més grans de Catalunya tornen a Súria el 4 i el 5 d'abril.
Les caramelles més grans de Catalunya tornen a Súria el 4 i el 5 d'abril. | Àlex Gómez Ribera

Les caramelles més grans de Catalunya tornen a Súria el 4 i el 5 d'abril. Foto: Àlex Gómez Ribera


Les Caramelles de Súria tornaran enguany a ser les més grans de Catalunya amb una participació prevista de més de set-cents caramellaires, agrupats en vuit colles que ompliran la vila de cant, música, danses i animació durant el cap de setmana del 4 i 5 d'abril.

La celebració de la festa més representativa de la vila serà precedida per la 7a Trobada Gegantera de Súria (diumenge 29 de març), amb la participació de nou colles geganteres de diferents comarques, i altres actes tradicionals del Diumenge de Rams i de Setmana Santa.

Les vuit colles participants en les Caramelles d'enguany seran les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l'Agrupació Sardanista, Infantil de l'Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

Les Caramelles d'enguany no podran comptar amb la colla de la Coral L'Esplai, arran de l'aturada d'activitats que l'entitat va anunciar a finals de l'any passat. Malgrat això, es preveu consolidar les xifres de participació de les darreres edicions, en què es va registrar un important increment del nombre total de caramellaires.

El programa de la festa manté els actes habituals. Les activitats més destacades del Dissabte de Pasqua tornaran a ser les Caramelles a pagès i la trobada caramellaire del pavelló d'esports. L'endemà, Diumenge de Pasqua, totes les colles actuaran pels carrers del centre urbà i per diferents barris de la vila.

Els grups que protagonitzaran els dos concerts de nit de les Caramelles seran Lucky Luck (dissabte 4 d'abril) i el conjunt basc Gatibu, Strombers, Pepet i Marieta, i La Banda del Coche Rojo (diumenge 5 d'abril). Els dos concerts tindran lloc al pavelló municipal d'esports. Les entrades es podran adquirir a les colles caramellaires o a taquilla.

Enguany també es manté la cercavila-xaranga de la nit del dissabte pels carrers del centre de la vila, acte que serà a càrrec del grup Xaranga Màgic. Altres activitats del programa de Caramelles seran el tradicional esmorzar de Pasqua a la plaça Major del Poble Vell (diumenge 5 d'abril) i els dos sopars per als membres de les colles, que tindran lloc dissabte i diumenge a la nau de Ca l'Agut.

El punt d'informació de les Caramelles romandrà instal·lat a la plaça de Sant Joan entre les 9.00 i les 14.30 h del Diumenge de Pasqua. En aquest mateix espai hi haurà una parada de coca i mistela i l'exposició 'Segles de Pasqua a Súria'.

La sala Cal Balaguer del Porxo acollirà les exposicions '45è Concurs de Fotografia Vila de Súria' i 'La vida secreta del desús. Fotografies de Jordi Aligué', que seran inaugurades dissabte 28 de març. El Diumenge de Pasqua, l'horari d'obertura de Cal Balaguer del Porxo i del Centre d'Interpretació del Poble Vell serà de 9.30 a 14.30 h.

El programa de mà de les Caramelles d'enguany incorporarà la nova imatge gràfica de la festa, que va ser presentada públicament el passat 14 de març juntament amb el nou web de la festa surienca. Aquests nous elements de promoció i difusió de les Caramelles han estat realitzats per les dissenyadores surienques Coaner Codina i Muntsa Codina.

L'organització de les Caramelles de Súria és a càrrec de la Comissió de Caramelles, amb el suport de l'Ajuntament, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l'empresa ICL i el Geoparc de la Catalunya Central.

El programa complet de les Caramelles de Súria, la Festa de Rams i la Setmana Santa és el següent:

Dissabte, 28 de març
19.00 h. Inauguració de les exposicions '45è Concurs Nacional de Fotografia Vila de Súria' i 'La vida secreta del desús. Fotografies de Jordi Aligué'. Lloc: Cal Balaguer del Porxo.

Diumenge, 29 de març
Diumenge de Rams
10.00 h. Plantada dels gegants participants a la 7a Trobada Gegantera de la Fira de Rams de Súria. Lloc: plaça de Sant Joan.
12.00 h. Benedicció de Rams. Lloc: davant l'església parroquial de Sant Cristòfol.
A continuació, cercavila i ballada de gegants de les nou colles participants a la 7a Trobada Gegantera, procedents de Cardona, Cervelló, Matadepera, Montmeló, Navarcles, Santpedor, Taradell, Gorg de l'Olla de Súria i Geganters i Grallers del Poble Vell de Súria. Recorregut: carrers del centre de la vila.
17.30 h. Ballada de sardanes amb la Cobla Súria. Lloc: plaça de la Serradora.

Dijous, 2 d'abril
Dijous Sant
20.00 h. Cant de La Passió, amb lletra de Jacint Verdaguer i música de Feliu Monné, a càrrec de cantaires i músics de Súria. Recorregut: inici a l'església parroquial de Sant Cristòfol i a continuació pels carrers de la vila.

Divendres, 3 d'abril
Divendres Sant
21.00 h. Via Crucis nocturn. Recorregut: camí de la muntanya de Sant Salvador.

Dissabte, 4 d'abril
Caramelles de Súria
Durant la tarda, Caramelles a pagès.
20.00 h. Celebració de la Vetlla Pasqual. Lloc: església parroquial de Sant Cristòfol.
20.15 h. Sopar per a caramellaires. La venda de tiquets es farà a les colles. Lloc: nau de Ca l'Agut.
21.30 h. Trobada caramellaire. Actuació de les colles, aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i interpretació conjunta d'El Cant del Poble. Lloc: pavelló d'esports.
0.30 h. Cercavila-xaranga a càrrec de Xaranga Màgic. Recorregut: carrers del centre de la vila.
2.00 h. Concert amb el grup Lucky Luck + Dj. La venda d'entrades es farà a les colles i a taquilla. Lloc: pavelló d'esports.

Diumenge, 5 d'abril
Caramelles de Súria
De 9.00 a 14.30 h. Actuacions de les diferents colles caramellaires. Horari de localització de les colles: de 9.00 a 11.30 h a la plaça Major del Poble Vell. D'11.00 a 14.30 h pels carrers del nucli urbà i plaça de Sant Joan. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants.
9.00 h. Esmorzar de Pasqua per a tothom. Lloc: plaça Major del Poble Vell.
12.00 h. Missa solemne de Pasqua. Lloc: església parroquial de Sant Cristòfol.
21.00 h. Sopar de Caramelles. La venda de tiquets es farà a les colles. Lloc: nau de Ca l'Agut.
24.00 h. Concert amb els grups Gatibu (País Basc), Strombers, Pepet i Marieta, i La Banda del Coche Rojo. La venda d'entrades es farà a les colles i a taquilla. Lloc: pavelló d'esports.

- Punt d'informació: carpa instal·lada a la plaça de Sant Joan. Exposició 'Segles de Pasqua a Súria' i parada de coca i mistela. De 9.00 a 14.30 h.
- Centre d'interpretació del Poble Vell de Súria: de 9.30 a 14.30 h. Visites durant la resta de l'any amb reserva prèvia al telèfon 93.869.56.85 o a l'adreça electrònica [email protected].
- Exposicions a Cal Balaguer del Porxo: '45è Concurs Nacional de Fotografia Vila de Súria' i 'La vida secreta del desús'. Horari del Diumenge de Pasqua: de 9.30 a 14.30 h.
- Web de les Caramelles de Súria: www.caramellesasuria.cat
Arxivat a