El Consell Comarcal debat el futur de les zones industrials

Redacció
23 de març del 2015
Actualitzat el 24 de març a les 21:01h
Jornada sobre polígons industrials al Consell Comarcal del Bages.
Jornada sobre polígons industrials al Consell Comarcal del Bages. | CCBages

Jornada sobre polígons industrials al Consell Comarcal del Bages. Foto: CCBages


Una trentena de persones han assistit a la jornada sobre el futur dels polígons organitzada pel Consell Comarcal del Bages, amb una ponència central a càrrec de l'economista i consultor en polítiques públiques Eduard Jiménez. Segons el consultor, per garantir els polígons del futur cal adaptar-se al ritme i les necessitats de les empreses del futur, cal més inversió pública i una aposta clara de l'Administració per les zones industrials i també impulsar nous models de gestió dels polígons amb la col·laboració de públics i privats.

Jiménez va calcular que, si cada Ajuntament del Bages garantís una despesa local equivalent al 10% dels impostos directes que es recapten als polígons per a aquestes zones d'activitats, això podria suposar entre 2 i 5 milions d'euros anuals per invertir-hi.

Durant la ponència es va posar de manifest que un 60% de la població passa més hores treballant en àrees industrials que fent vida a la trama urbana i, per això, cal repensar els polígons per dotar-los d'un entorn agradable, més serveis i millorar-ne la seva connectivitat i accés a les noves tecnologies.

Entre els principals problemes que l'economista detecta en la gestió d'àrees industrials del nostre país hi ha una despesa pública insuficient, un desconeixement de la situació real i una situació jurídica i urbanística que en dificulta la gestió. Malgrat tot, el ponent va destacar que l'oferta del Bages és força bona en comparació amb d'altres territoris ja que el 20% de les naus s'han construït després del 2002 i, per tant, es compta amb un parc urbanístic relativament nou.

Entre els assistents hi havia representants de totes les associacions d'empresaris dels polígons de la comarca, professionals immobiliaris, tècnics de diferents ajuntaments del Bages i representants d'altres comarques veïnes.

En el marc de la jornada des del Consell Comarcal del Bages es va informar dels resultats del programa de dinamització i millora dels polígons del Bages que porta a terme l'ens comarcal amb els suport dels ajuntaments de la comarca i gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i, alhora, es va presentar el portal renovat de polígons i empreses del Bages que s'ha adaptat a nous dispositius mòbils (smartphones i tauletes) per aconseguir una major accessibilitat i difusió de les dades.