L'Humus Mediterrani obre convocatòria de la 3a edició

Les propostes per a l'off de pura arrel de la Fira Mediterrània es poden presentar des d'aquest dilluns i fins el 30 d'abril

Redacció
23 de març del 2015
Actualitzat el 05 de maig a la 13:29h
L'Humus Mediterrani, la secció off de la Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l'arrel tradicional, iniciativa de l'espai de música i cultura d'Arrel, obre convocatòria de la seva 3a edició. Es tracta d'una iniciativa que complementa l'oferta oficial de la Fira, amb una selecció de grups emergents de l'escena folk catalana. Les propostes per formar part de l'Humus Mediterrani en el marc de la propera edició de la Fira Mediterrània, que se celebrarà del 15 al 18 d'octubre, es poden enviar des d'avui 23 de març fins al 30 d'abril.

La iniciativa
L'humus és la capa de terra biològicament més viva i que alimenta les llavors d'on sorgeixen les arrels i les plantes. Aplicat a la música folk i d'arrel tradicional l'humus remet a les persones anònimes que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i centenars d'alumnes i aprenents de les escoles de música d'arrel tradicional dels Països Catalans. La programació de l'Humus Mediterrani té l'objectiu de donar a conèixer a tota aquesta gent en el marc ideal que suposa la Fira Mediterrània.

El D'Arrel, l'entitat impulsora del projecte, està ubicat al restaurant Veigé Coolinari de Manresa (al carrer Sobrerroca) i ofereix des del 2012 una programació estable de música d'arrel i folk a la capital del Bages. La seva voluntat és esdevenir una plataforma tant per a grups professionals de la música folk més despullada, com per a grups amateurs i de folk participatiu i d'estudiants d'especialitats tradicionals, que es vulguin donar a conèixer.

Detalls de la convocatòria
Les propostes musicals presentades a la secció oficial de la Fira Mediterrània també es poden presentar a l'Humus Mediterrani. Per fer-ho, cal accedir al web de D'Arrel, omplir el formulari i adjuntar el material sol·licitat. El termini de presentació s'obre el 23 de març i es tanca el 30 d'abril (ambdós inclosos).

La programació de l'Humus es definirà per un consell assessor format per experts i membres de l'espai D'Arrel de Manresa. La majoria de concerts seran de caràcter gratuït. Tots els grups participants apareixeran en la campanya de difusió de la Fira Mediterrània.

L'any passat l'Humus va seleccionar un total de 10 projectes que es van programar en el marc de la 17a edició de la Fira: Rot, Amar Mendé, Corrandes són Corrandes, Gipsy Krokets Quartet, Grallers dels Geganters de Manresa, La Puça Diatònica, La Taverna del Txatrac, Mirabèl, Piero Pesce i Ratafia.

Les propostes s'han de presentar a través del següent link