Cardona acull una nova edició de Cicle de Música Sacra

L'onzena edició del Cicle incorpora un tercer concert que se celebrarà a la parròquia de Sant Miquel de Cardona

Redacció
23 de març del 2015
Actualitzat a les 14:34h
La soprano Júlia Sesé, durant una de les seves intervencions al concert d'aquest dissabte.
La soprano Júlia Sesé, durant una de les seves intervencions al concert d'aquest dissabte. | Laura Busquets

La Col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona acollirà els dies 29 de març i 3 d'abril els dos primers concerts del Cicle de Música Sacra de Cardona que enguany recupera una tercera cita musical que se celebrarà el 19 d'abril a l'església parroquial de Sant Miquel.

El Cicle, que organitzen l'Ajuntament de Cardona i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural l'encetarà el prestigiós Cor Lerània el diumenge 29 de març en un concert dedicat al romanticisme religiós i en el qual actuarà també la soprano Meritxell Milà. Sota la direcció de Jordi Noguera, el Cor Lerània interpretarà obres de F. Mendelssohn, J. Brahms, A. Bruckner i F. Schubert entre d'altres. La formació musical la completarà el grup coral de l'Escola municipal de música de Cardona Musicant, dirigit per Montse Cots.

La següent vetllada del cicle portarà a la Col·legiata, la Coral Cantiga que, sota la direcció de Josep Prats, oferirà un repertori d'obres de J.S. Bach, J. Rheinberger, C. Franck, V. Miskinis i Pau Casals. Acompanyarà la formació coral, la Capella de la Col·legiata de Sant Vicenç, una formació que pren el nom de l'emblemàtica canònica de Cardona i que integren Víctor Valls, a l'orgue, Raül Campos, a la veu i Victor Conesa, al violoncel.

Els concerts a la Col·legiata començaran a les set de la tarda. Les entrades tenen un preu de 12 euros i es poden comprar per internet a l'adreça http://entrades.cardonaturisme.cat o a l'Oficina de Turisme de Cardona (938692798 / [email protected]). També es podran adquirir una hora i mitja abans de cada concert a l'entrada de la Col·legiata.

Concert dedicat a la Mare de Déu del Patrocini
Com a novetat d'enguany, l'Escolania de Sant Miquel, la Coral Cardonina i l'Ensemble de la Banda de Música de Cardona se sumen al Cicle de Música Sacra oferint una vetllada musical a l'església parroquial de Cardona amb la soprano Ana Belén Ayala i la pianista Francina Ribas Vicente. Sota el títol d'Ave Maria, les tres formacions, dirigides per Ovidi Cobacho i Xavier Ventosa, oferiran un concert de música mariana amb motiu del 75è aniversari del retorn de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini a Cardona. El concert se celebrarà el diumenge 19 d'abril a l'església de Sant Miquel a les set de la tarda. Les entrades es podran comprar al preu de 8 euros a l'Oficina de Turisme de Cardona (938692798 / [email protected]).

El Cicle de Música Sacra de Cardona compta amb la col·laboració dels Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central, el Parador de Turisme Ducs de Cardona, el diari Regió 7 i la Fundació Cardona Històrica.
Arxivat a