La Transèquia també és sostenible ambientalment

Les àrees de recollida selectiva de deixalles instal·lades pel Consorci en el recorregut van recollir més d'una tona de residus, un 92% dels quals s'han pogut reciclar

Redacció
19 de març del 2015
Actualitzat a les 15:58h
Punt de recollida selectiva a l'inici de la Transèquia a Balsareny.
Punt de recollida selectiva a l'inici de la Transèquia a Balsareny. | CBGR

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha participat per primer any a la Transèquia, instal·lant i gestionant 15 àrees de recollida selectiva de deixalles al llarg del recorregut. En total, es van recollir poc més d'una tona de residus, 1.034 quilos exactament, dels quals un 92,2% s'han recollit de forma selectiva i es podran recuperar i valoritzar. Només un 7,8% del total recollit és rebuig, amb destinació final al dipòsit controlat de residus de Bulfavent.

Un 37,8% dels residus recollits eren envasos de plàstic; un 47%, paper; un 3,8%, residus orgànics; un 3,4%, oli vegetal;  i un 0,24%, vidre.

A més del reciclatge dels residus, la gestió d'enguany ha permès que no quedés brossa escampada al Parc de l'Agulla al final de la Transèquia, amb la qual cosa s'ha facilitat molt la feina de l'organització de l'esdeveniment, a mans de Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia.

Cada una de les àrees estava senyalitzada amb unes banderoles molt visibles i tenia  diversos contenidors per facilitar la separació dels residus que es generaven després dels punts d'avituallament. A través d'aquestes àrees s'ha pogut recollir separadament també les deixalles generades pels propis avituallaments.