Súria prepara les caramelles amb nou web i nova imatge

Amb la publicació del vídeo promocional de les Caramelles d'enguany, l'Ajuntament de Súria ha estrenat el seu canal a la xarxa social YouTube

Redacció
18 de març del 2015
Actualitzat a les 16:44h
990_1426693435Untitled-9
990_1426693435Untitled-9

Vídeo promocional de les Caramelles de Súria 2015

Les Caramelles de Súria estrenaran enguany un nou web i una nova imatge gràfica que progressivament s'anirà incorporant a diferents suports de difusió i marxandatge. Les seves autores són les dissenyadores surienques Coaner Codina i Muntsa Codina, que ho van presentar públicament en una sessió de treball celebrada dissabte 14 de març al Casal de Joves.

L'acte també va servir per estrenar el vídeo promocional de les Caramelles d'enguany, que ha estat realitzat pel surienc Daniel Enguix amb la col·laboració de totes les colles. El vídeo ha estat publicat aquesta setmana a les xarxes socials Facebook, Twitter, YouTube i Google+, amb milers de visites comptabilitzades en molt pocs dies.

Més d'una trentena de persones, bàsicament caramellaires, van participar en la sessió de treball, titulada 'Millorem les Caramelles!'. L'acte va ser organitzat per la Comissió de Caramelles i l'àrea de Cultura de l'Ajuntament.

Al començament de l'acte, la regidora de Cultura, Ana Pérez, va explicar que amb aquesta sessió es continuava el treball que la Comissió de Caramelles ha desenvolupat durant prop d'un any per "reflexionar i valorar tot el que pugui servir" per enriquir la celebració més representativa de la vila.

La nova imatge gràfica intenta transmetre una imatge festiva, dinàmica, càlida i poètica de les Caramelles. Aquest nou grafisme es basa en el lema ‘Caramelles a Súria. Les més grans de Catalunya' i en il·lustracions estilitzades de cantaires, dansaires, bastoners, instruments musicals, trabucaires o vestuari, entre d'altres components de la festa.

El nou web estarà operatiu al llarg d'aquest mes de març, tot i que progressivament incorporaria nous continguts. A mitjà termini, el seu objectiu serà contribuir a difondre la festa d'una manera permanent, posant a l'abast de tothom informació, notícies, dades històriques i documents gràfics de diferents èpoques.

Tant el web com el programa de mà de les Caramelles d'enguany estaran basats en aquesta nova imatge, que progressivament també s'aplicarà a banderoles promocionals, mocadors caramellaires, samarretes i altres elements de marxandatge.

A més de la presentació d'aquestes elements promocionals, els assistents van escoltar les impressions del coreògraf i expert en festes de cultura popular Raimon Casals sobre la festa surienca i possibles idees de millora. En la seva intervenció, va afirmar que les Caramelles de Súria són "una gran festa" que en conjunt "funciona molt bé".

Raimon Casals va afegir que és important que hi convisquin "diferents maneres de viure la festa" per tal de mantenir el seu caràcter integrador, intergeneracional i no excloent. També va elogiar l'ambient caramellaire del Diumenge de Pasqua als carrers de la vila i les Caramelles a pagès del dissabte a la tarda.

L'expert en cultura popular va defensar la vigència de la trobada del pavelló del dissabte al vespre com a punt de trobada de totes les colles, tot i apuntar la conveniència de "polir" aspectes com la posada en escena i millorar-ne d'altres com la sonoritat o la visibilitat de les actuacions.

Casals va suggerir la possibilitat de cloure la diada caramellaire del Diumenge de Pasqua amb un acte de totes les colles a la plaça de Sant Joan, que podria estar basat en una ballada conjunta del Ball de Cascavells com a "dansa més antiga de Súria" i element patrimonial destacat de la vila. Malgrat això, Raimon Casals va remarcar que la decisió sobre aquests possibles canvis ha de correspondre a les colles com a protagonistes de la festa.

Altres suggeriments de Raimon Casals van ser potenciar la interpretació de la música en directe, revaloritzar elements com els estendards, millorar l'abillament dels carrers i crear un fons documental de danses que estigui a disposició de les colles com a possible referència per preparar les actuacions.

Amb la publicació del vídeo promocional de les Caramelles d'enguany, l'Ajuntament de Súria ha estrenat el seu canal a la xarxa social YouTube. Progressivament, aquest nou canal publicarà altres vídeos d'interès sobre la vila.
Arxivat a