Un llop visita l'escola

Redacció
18 de març del 2015
Actualitzat a les 9:53h
La Lupus, durant la visita al SINS Cardener.
La Lupus, durant la visita al SINS Cardener. | SINS Cardener

La SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada ja fa tres anys que ve desenvolupant una mirada del currículum des d'un plantejament de treball per projectes que contribueixen, en bona mesura, a acostar l'aula a la realitat i treballar, tant com es pot l'aula fora de l'aula. 

En aquest el marc d'aquest treball i en el desenvolupament de les activitats que fan l'alumnat de 1r d'ESO es realitza un projecte que s'anomena 'A l'entorn de la Mediterrània' que pretén entre altres coses conèixer l'entorn natural del municipi i conscienciar l'alumnat de la necessitat de preservació de l'espai natural i les espècies que contenen, a més a més d'impulsar en l'alumnat l'esperit científic. Així, en el treball que es desenvolupa en aquest projecte els alumnes han estat fent sortides a l'entorn immediat del centre fent observació, identificació i catalogació d'espècies vegetals, especialment, estudi de la geologia i cercar rastres de mamífers. També s'ha identificat i analitzat el impacte humà que exercim en aquest entorn.

És en el context de tota aquesta activitat que el passat divendres 13 de març la SINS Cardener, aprofitant l'activitat 'Apropa't al món del llop', va rebre la visita d'un personatge molt interessant i sorprenent, la Lupus. La Lupus és una femella de llop ibèric, provinent de Signatus, Centre de divulgació i estudi del llop Can Lletres (www.signatus.cat).

Des de fa 14 anys Signatus ha estat desenvolupant diferents iniciatives per tal de difondre la vida i costums d'aquest gran predador trencant estereotips i mites amb la finalitat de concienciar i sensibilitzar sobre la importància de la seva conservació.

Actualment l'empresa gestiona el centre d'estudi i divulgació del llop, Can Letres, amb la finalitat d'apropar la vida del llop a les persones.