Santpedor acull una exposició sobre convivència i civisme

Es tracta d'una mostra fotogràfica que es podrà visitar a la biblioteca Pare Ignasi Casanovas fins el 31 de març

Redacció
16 de març del 2015
Actualitzat a les 10:54h
Durant aquest mes de març la biblioteca Pare Ignasi Casanovas acollirà l'exposició fotogràfica sobre convivència i civisme elaborada pel Consell d'Infants de Santpedor. La mostra està formada per 20 fotografies que ensenyen comportaments incívics acompanyats de quina seria l'actitud correcta en cada cas. 

L'exposició tenia l'objectiu de treballar l'ordenança municipal de convivència ciutadana, aprovada a principis del 2014, i ajudar que els nens i nenes prenguessin consciència de com poden contribuir en l'exercici i promoció del civisme.

La mostra fotogràfica, que es va poder veure per primera vegada durant la passada Festa Major, inicia ara un recorregut itinerant per diferents equipaments que inclou els centres educatius de Santpedor. Per al regidor d'Educació, Ferran Aguilera, "aquesta exposició ens mostra quins són els comportaments que els nens i nenes consideren incívics alhora que interpreten quines són les actituds correctes que cal adoptar en cada cas". Aguilera ha volgut posar en valor la importància de poder treballar els valors de convivència "com més aviat millor" per tal "d'aconseguir que en prenguin consciència i els facin seus des de ben petits". Amb aquest objectiu s'ha previst que els centres educatius acullin la mostra, de forma progressiva, durant aquest curs escolar.

Les fotografies aborden aspectes com ara el diàleg amb els representants públics, a través de la participació ciutadana; el respecte com a actitud a adoptar en tots els àmbits de la vida; la problemàtica dels sorolls a l'espai públic; la prohibició de netejar vehicles al carrer o fer un ús inadequat de l'aigua de les fonts públiques; l'ús correcte dels contenidors per a la recollida selectiva de deixalles; no embrutar els parcs i espais públics amb les deixalles del berenar; utilitzar correctament els equipaments a l'aire lliure d'acord amb els usos per als quals s'han concebut; evitar les baralles i conflictes, i recollir els excrements dels animals de companyia.

L'exposició, de caire gratuït es pot visitar fins el 31 de març a la sala polivalent de la biblioteca, cada dia de dos quarts de quatre a dos quarts de nou del vespre i els divendres i dissabtes al matí, de deu a dos quarts de dues del migdia.
Arxivat a