Cardona informa sobre els ajuts europeus del programa Leader

Es tracta d'uns ajuts que subvencionen projectes que contribueixin al desenvolupament econòmic de les zones rurals de la Unió Europea

Redacció
11 de març del 2015
Actualitzat a les 17:00h
L'Agència de desenvolupament local de Solsona i Cardona, el Consorci Leader de la Catalunya Central i l'Ajuntament de Cardona organitzen una sessió informativa per donar a conèixer el programa d'ajuts europeus Leader que, en la convocatòria 2014-2020 inclou, per primera vegada, el municipi de Cardona.

La sessió informativa, que es farà el dimarts 17 de març a dos quarts de nou del vespre al saló de sessions de l'Ajuntament de Cardona, anirà a càrrec del president i el gerent del Consorci Leader de la Catalunya Central, Adrià Marquilles i Jordi Vilalta, respectivament. La xerrada servirà, també, per conèixer els projectes del Centre d'interpretació Manuel de Pedrolo al castell de Concabella, a la comarca de la Segarra, i l'obra d'ampliació de l'hotel la Freixera, a Solsona, que en el seu moment, es van acollir als ajuts Leader.

El programa Leader subvenciona projectes de creació, ampliació i millora d'activitats econòmiques que fomentin la creació i el manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves en l'àmbit rural. Els projectes subvencionables han d'estar relacionats amb la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d'activitats turístiques i la conservació i millora del patrimoni rural.

La Unió Europea, a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya sufraguen aquests ajuts destinats a fomentar el reequilibri territorial, el manteniment de la població i l'activitat econòmica en àrees rurals europees.
Arxivat a