«És un insult per als manresans del segle XIV que Iberpotash patrocini la Transèquia»

Els col·lectius Prou Sal i BDS Bages demanen als organitzadors de la caminada popular que rebutgin el patrocini de la multinacional minera

Aina Font Torra
10 de març del 2015
Actualitzat el 11 de març a les 8:48h

Prou Sal i BDS Bages denuncien el patrocini d'Iberpotash de la Transèquia. Foto: Pere Fontanals


"Segons indiquen les seves pròpies organitzadores, la Transèquia pretén ser un homenatge a les persones que entre el 1339 i el 1383 van construir la Sèquia", expliquen des de les associacions Prou Sal i Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) del Bages, que, des que s'han assabentat que ICL-Iberpotash -una multinacional minera israeliana que es va establir al Bages a finals dels anys 90 arran dels processos de privatització de les mines de Sallent i de Súria- és una de les empreses patrocinadores de la caminada popular, denuncien que "és un insult pels manresans del segle XIV que Iberpotah patrocini la Transèquia", així com també ho és "per a totes les persones que ens hem pogut beneficiar d'aquesta aigua".

I és que tal com afirmen ambdós col·lectius, la multinacional minera "no només ha sal·linitzat els recursos hídrics de la població, sinó que també està vinculada amb l'ocupació militar a Palestina". Dues accions que les entitats en qüestió ja han denunciat més d'una vegada i que a hores d'ara encara posen sobre la taula perquè la realitat canviï. De fet, l'empresa va ser condemnada als tribunals el desembre passat després de ser acusada com la responsable de la contaminació de rius i aqüífers de la comarca per la mala gestió dels seus residus.

Amb la voluntat de "fer justícia" i reafirmant-se amb les denúncies públiques contra Iberpotash, Prou Sal i BDS demanen obertament als organitzadors de la Transèquia que rebutgin el patrocini de la multinacional aquest any i de cara les properes edicions. A més, fan una crida a la població perquè "prengui consciència i mostri el seu rebuig si ho creu oportú".
Arxivat a