La disfàgia, protagonista del Dia Europeu de la Logopèdia

La FUB va acollir més de 80 logopedes i estudiants per parlar de la patologia

Redacció
09 de març del 2015
Actualitzat a les 10:04h
Més de 80 logopedes i estudiants van celebrar el Dia Europeu de la Logopèdia.
Més de 80 logopedes i estudiants van celebrar el Dia Europeu de la Logopèdia. | FUB.

Sota el lema "De sobte, sense paraules" els estudis de Logopèdia d'UManresa-FUB van commemorar el dissabte, 7 de març, el Dia Europeu de la Logopèdia amb una jornada dedicada a la disfàgia, una patologia que dificulta la deglució -acció d'empassar aliments tan sòlids com líquids- ocasionada per alteracions funcionals o estructurals que provoquen una alteració de la musculatura oral, faríngea o laríngea. 

Durant l'acte, quatre logopedes van presentar la seva experiència en l'abordatge d'aquesta alteració en quatre situacions diferents: atenció precoç, demències, ictus i Corea de Huntington. 

Una de les presentacions va anar a càrrec de la logopeda de la Clínica Universitària, Cristina Fernández, que va presentar el cas de disfàgia en demència.

La commemoració del Dia Europeu de la Logopèdia a UManresa va comptar també amb la participació d'empreses especialitzades en productes d'utilitat per a la pràctica professional, que es van instal·lar al vestíbul de l'edifici principal de la Fundació Universitària del Bages.