La cursa Entre Vinyes aporta 3.000 euros a les beques menjador

per Redacció, 7 de març de 2015 a les 09:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Lliurament del xec de 3.000 euros per part de la JCVB al Consell Comarcal. Foto: JCVB


Aquest divendres, a les dependències del Consell Comarcal del Bages, va tenir lloc el lliurament de 3.000 euros per a Beques Menjador recaptats en la Primera Edició de la Cursa Solidària Entre Vinyes.


El passat 12 d'octubre va tenir lloc la Primera Edició de la Cursa Solidaria Entre vinyes, organitzada per la Jove Confraria de Vins del Bages amb col·laboració dels Amics de la Cursa d'Artés, el Centre Excursionista del Bages, el Centre Excursionista d'Avinyó i els Punk-trail. La cursa, amb un format totalment benèfic i solidari, va aplegar més de 350 participants repartits en tres categories que van gaudir d'un itinerari de bellesa excepcional per l'epicentre de la tradició vinícola de la Denominació d'Origen Pla de Bages, a través de les vinyes que discorren entre Artés i Horta d'Avinyó.

Els beneficis obtinguts es van destinar íntegrament a la subvenció de beques menjador per als infants que més ho necessiten de la comarca. Amb aquest objectiu, aquest divendres els organitzadors de la cursa van lliurar un xec de 3.000 euros a Mercè Cardona, Presidenta del Consell Comarcal del Bages, organisme que gestiona aquestes beques. L'acte que va tenir lloc a les dependències d'aquest organisme a Manresa, i va comptar amb la presència del Consellers de Benestar i Familia, Joan Vinyes, i la Consellera d'Ensenyament, Sònia Díaz, així com de representats de les entitats organitzadores i col·laboradores de la cursa.


Els càrrecs del Consell Comarcal van agraïr la donació i el fet que es pensés en els infants com a protagonistes d'aquesta iniciativa. Mercè Cardona va destacar que la situació és molt més greu del què pensem i va expressar que aquesta aportació serà de gran utilitat per a un seguit de families a qui les ajudes se'ls acabaven el proper mes d'abril degut a les retallades que han afectat aquesta partida pressupostària.

El balanç final de la cursa reflecteix uns ingressos per les inscripcions dels participants que van arribar als 3.406 euros i que es van sumar als 1.500 euros aportats com a subvenció per part de l'Obra Social de La Caixa. Les despeses d'organització van pujar 2.328 euros. El resultat final va ser de 2.578 euros en positiu. La JCVB va afegir a aquest import els 422 euros necessaris per tal de poder extendre el xec per valor de 3.000 euros. 

Cal destacar la col·laboració d'altres entitats com Diputació de Barcelona, Ajuntament d'Artés, Geoparc, Regió7, Coca-Cola, la Confraria de Vins del Bages, els cellers de la DO Pla de Bages, Fundació Universitària del Bages, Forn de Cabrianes, Ral d'Avinyó, Vinkles.com, Printdigital.cat, Gimnás Cube Manresa, Peugeot Sarauto, Món d'Oci, Friman, Garoina, PanricoDonuts, Medical Expres, JC Espectacles,...

 

Participació