El Top Chef David Garcia visita els Tirallongues

Redacció
05 de març del 2015
Actualitzat a les 19:50h
El xef David Garcia durant la visita a l'assaig dels Tirallongues.
El xef David Garcia durant la visita a l'assaig dels Tirallongues. | Tirallongues

El xef David Garcia durant la visita a l'assaig dels Tirallongues. Foto: Tirallongues


El conegut xef David Garcia, de Palà de Torruella, va visitar el passat dimarts al vespre la colla castellera Tirallongues de Manresa. Al local dels Tirallongues va ser rebut per la junta directiva de l'entitat. Després de visitar les instal·lacions va presenciar l'assaig casteller, ja que els assajos dels Tirallongues es fan els dimarts i els divendres a partir de les 9 del vespre.

Abans d'acabar l'assaig el president de l'entitat, Ferran Montenegro, va fer la presentació del cuiner, guanyador de Top Chef 2015, a la gent de la colla. David Garcia, que va adreçar unes paraules a la colla, es va mostrar molt agraït per la invitació en tot moment i va compartir una estona de diàleg amb tots els assistents. Després el president i la cap de colla, Gisela Racero, li van fer entrega d'un record del seu pas pel local. Al final de l'assaig tots els castellers van poder compartir una llarga estona amb el xef, que va atendre a tothom amb molt bon tracte.

El motiu d'aquesta trobada no és altre que aprofitar les sinèrgies d'uns i altres per tal de treure'n un profit per ambdues parts. Ferran Montenegro valora molt positivament el que representa aquest cuiner: un jove emprenedor del Bages creat a base de la cultura de l'esforç. Uns valors que, per descomptat, imperen en les colles castelleres. I és aquí on David Garcia va recollir la proposta de la directiva dels Tirallongues d'idear algun plat o motiu culinari referenciat en els castellers i la comarca del Bages.