L'associació DEIM organitza divendres un dinar amb el pare Xavier

El monjo va impulsar la creació de la industria d'orfebreria a Montserrat

Redacció
04 de març del 2015
Actualitzat a les 11:54h
L'associació DEIM (Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa) organitza el proper divendres un dinar xerrada amb el pare Xavier que explicarà algunes de les múltiples facetes per les quals ha passat al llarg de la seva vida.

El pare Xavier ara té 81 anys i actualment viu al Monestir del Miracle (Solsonès). És testimoni de varis fets importants de la nostra història i de vivències d'altres països. Des dels 9 anys va formar part de l'escolania de Montserrat i és aquí on va estudiar per fer-se monjo. Seguidament, es va treure el títol de mestre orfebre a Alemanya i va impulsar la creació de la industria d'orfebreria a Montserrat. També va fer de capellà a la colònia Gomis (al 1968) on hi va crear un centre excursionista, un grup de teatre, una coral i la revista 'La Circular'.

En la seva estada al Miracle, va contribuir en l'organització de l'entitat Amisol i en la creació d'un taller de Ceràmica per donar feina als minusvàlids de Solsona. A més, va ajudar a les Germanes Caputxines de Manresa a iniciar la industria de ceràmica. Cal fer esment sobretot que ell va ser a Rwanda des del 1982 fins al 2001 (19 anys), on va viure les matances entre tutsis i hutus.

DEIM organitza una trobada amb aquest monjo per parlar d'alguns d'aquests temes el proper divendres a les 2 del migdia a l'Espai Rubiralta. Cal confirmar assistència prèviament a [email protected]. El preu del dinar pels socis de DEIM és de 14 euros i de 15 euros pels qui no siguin socis.