EUiA denuncia que Correus incompleix la llei de repartiment

La formació es fa ressò de la denúncia de la CGT de Correus i anima la ciutadania a denunciar la retallada en el repartiment

per Redacció, 3 de març de 2015 a les 14:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'assemblea d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) al Bages denuncia que el redimensionament del servei de correus a Manresa, incompleix la llei, que estableix que el repartiment de les cartes es practicarà com a mínim tots els dies laborables de dilluns a divendres. Això actualment no és així, segons va denunciar la secció sindical de la CGT a Correus, una denúncia a la qual EUiA s'ha adherit. Davant d'aquest incompliment, EUiA del Bages anima la ciutadania a presentar reclamacions contra aquest redimensionament del servei de correus davant de la Comissió dels Mercats i de la Competència.

Segons va explicar la CGT, el passat 24 de novembre de 2014 es va realitzar un redimensionament de les seccions de repartiment a la ciutat de Manresa, que va comportar l'eliminació de sis seccions de repartiment a peu i de tres seccions de repartiment en moto. Arran d'aquest redimensionament, es va constatar que una part de les zones de la ciutat van quedar-se sense repartiment. Davant d'això, el passat 10 de febrer el cap de repartiment va demanar als treballadors i treballadores de correus que, a part de la seva zona de repartiment, repartissin a les zones eliminades. Això implicarà que les càrregues de treball impediran que es faci tot el repartiment a temps, segons va denunciar la secció sindical de la CGT.


EUiA ha recordat que la Llei 43/2010 de 30 de desembre del Servei Postal Universal, dels Drets de l'usuari i del Mercat Postal estableix que Correus és l'operador designat per prestar el servei. Així, l'article 24 de la norma estableix que el repartiment es practicarà, com a mínim tots els dies laborables, de dilluns a divendres. Per tant aquest redimensionament a Manresa està provocant un incompliment de la llei, recorda EUiA del Bages.

Davant d'això, EUiA del Bages ha fet una crida a la ciutadania de Manresa perquè presenti una reclamacions davant la Comissió de Nacional dels Mercats i la Competència, encarregada de vetllar pel compliment del servei universal de Correus. Aquestes reclamacions es poden presentar a la seu d'aquesta Comissió a Barcelona, al Carrer Bolívia, 56.

 

Participació