Brigitte Bardot, entre els arguments de la Francophonie de Manresa

El documental "Bardot, la méprise" es podrà veure a l'Auditori de l'Espai Plana de l'Om, aquest proper dimecres a les 9 del vespre

Redacció
02 de març del 2015
Actualitzat el 03 de març a les 17:11h
La vella actriu i militant animalista a l'Elysée el 2007.
La vella actriu i militant animalista a l'Elysée el 2007. | AFP/Eric Feferberg

Brigitte Bardot en una imatge de 2007. Foto: AFP/Eric Feferberg


La sala gran del Kursaal tornarà a acollir un any més un concert de celebració de la Francophonie. Serà aquest divendres, 6 de març a les 21h i a càrrec de Marie d'Épizon, que interpretarà peces de tres grans dames de la cançó francesa, com són Edith Piaf, Barbara i Juliette Gréco. Aquest dimecres, 4 de març a les 20h, a més a més, i com acte previ al concert, es projectarà a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om de Manresa el documental 'Bardot. La métrise' de David Tebuil. 

A partir d'arxius familiars inèdits, d'imatges de cinema i de l'autobiografia de Brigitte Bardot, el director David Teboul va fer el retrat d'aquesta actriu i dona mítica, apassionada i contradictòria. L'entrada al documental que es projectarà dimecres és lliure.

Pel que fa al concert de divendres al Kursaal, Marie d'Épizon presentarà el seu espectacle 'Enchanteuses', realitzat per retre homenatge a les 'Grandes Dames de la Chanson Française': Edith Piaf, la môme de París, Juliette Gréco, símbol de l'època existencialista, passant per la gran Barbara, La chanteuse de minuit... tres ambaixadores de la cançó de cabaret parisenc de Montmartre a Saint-Germain-des-Prés. Elegància, seducció, inconformisme d'aquests tres mites de la cançó francesa interpretades per una de les veus més representatives de la cançó poètica del moment i acompanyada per Thomas Fontdeville a la guitarra, Jean Pierre Barreda al contrabaix, i Jo Labita a l'acordió. 

Aquests actes estan coorganitzats per la Comissió de Projecció Exterior de l'Institut Lluís de Peguera de Manresa en el marc de la Francophonie 2015.

Les entrades pel concert a Manresa, que costen 15 euros (12 amb el carnet del Galliner) es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon i per internet.