Sebastià Llort encapçalarà la llista de PxC a Manresa

L'actual president del grup municipal substituirà Albert Pericas que, en principi, no formarà part de la candidatura

Pere Fontanals
25 de febrer del 2015
Actualitzat a les 14:04h
Sebastià Llort després de recollir l'acte de regidor, el 2011.
Sebastià Llort després de recollir l'acte de regidor, el 2011. | Àlex Gómez Ribera

L'actual president del Grup Municipal de PxC a l'Ajuntament de Manresa, Sebastià Llort, encapçalarà la llista de la formació xenòfoba a les eleccions municipals de Manresa del proper mes de maig, segons ha pogut saber de fonts del partit, Manresainfo.cat. Llort, que en els comicis de 2011 va anar de número 2, substituirà Albert Pericas que, en principi, no formarà part de la candidatura manresana tot i que continuarà vinculat a la formació.

Llort ha conegut la seva designació com a alcaldable per PxC aquest dilluns, després que el consell executiu nacional el partit racista es reunís el passat dissabte i prengués, entre altres, aquesta decisió. L'actual president del Grup Municipal, té l'encàrrec de formar la llista amb els militants i simpatitzants de la capital del Bages, i és aquest fet el que fa improvable la presència de l'anterior líder, Albert Pericas.

Llort complirà 4 anys com a regidor de l'Ajuntament de Manresa després que PxC aconseguís una segona cadira a la sala de plens després dels comicis de 2011. Primer va ser portaveu del Grup Municipal de PxC, però després que Pericas fos nomenat conseller comarcal del Bages, va passar a ser-ne president.

Amb una actitud molt menys agresiva que el seu antecessor, Sebastià Llort ha protagonitzat en el ple intervencions que quedaran en la memòria de tots, i no pas per la seva loquacitat o oratòria.