Els Enderrock premien Carles Cases i l'Orquestra del Montsalvat

El compositor sallentí ha estat reconegut per "Araguaia", amb el premi al millor disc de música clàssica, i l'orquestra fundada per Oriol Pérez i Domènec Òrrit, com a millor nova proposta, també, en l'apartat clàssic

Redacció
24 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:29h
Carles Cases i l'Orquestra del Montsalvat, els dos representants bagencs guardonats en els Premis Enderrock
Carles Cases i l'Orquestra del Montsalvat, els dos representants bagencs guardonats en els Premis Enderrock

Carles Cases i l'Orquestra del Montsalvat, els dos representants bagencs guardonats en els Premis Enderrock


Els Premis Esderrock 2015 de votació popular han guardonat amb el premi al millor disc de música clàssica a 'Araguaia', del sallentí Carles Cases, inspirat en el bisbe Pere Casaldàliga, i a la millor nova proposta, també en l'apartat clàssic, per a l'Orquestra del Montsalvat, fundada i creada pels bagencs Oriol Pérez i Domènec Òrrit, entre d'altres.

El grup de fusió Txarango ha estat el gran triomfador dels Premis Enderrock de votació popular i s'ha emportat el premi a millor disc de pop-rock en català per 'Som riu', millor artista i millor directe de l'any, i el tema 'Compta amb mi' ha rebut el premi a la millor lletra. A més, la crítica també li ha atorgat el premi a millor artista de l'any, coincidint amb el criteri de la votació popular, en total 5 Premis Enderrock 2015. 

'Ja no ens passa' d'Els Amics de les Arts ha estat elegida millor cançó de pop-rock, d'un grup que també ha guanyat el premi a la millor portada per 'Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure', en total 2 Premis Enderrock 2015. 'Sexy' d'Oques Grasses, ha obtingut el premi el millor videoclip i 'Protesta' de Cesk Freixas, el millor DVD, completen la categoria. 

Els guanyador del guardó al millor artista en llengua no catalana és Love of Lesbian i el grup revelació Bonobos. Pel que fa a les sales de concerts, la votació popular ha considerat que La Mirona de Salt és la millor. En cançó d'autor els vots populars han anat a Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernandez Miró pel disc 'Granada' i a Joan Dausà pel tema 'On seràs demà?'. En el capítol de folk, Toni Xuclà ha estat guardonat amb el millor disc per 'Una terra sens mapa' i Lo Gitano Blanc amb la millor cançó per 'La rumba ebrenca'. 

Pel que fa al jazz, Joan Chamorro ha estat doblement guardonat amb el disc 'La màgia de la veu' i millor nova proposta per Presenta Rita Payès. En l'apartat de clàssica, el millor disc ha sigut per 'Araguaia' de Carles Cases i millor nova proposta per l'Orquestra del Montsalvat. Finalment, el disc 'El Petit Príncep' d'Àngel Llàcer i Manu Guix, ha estat guardonat en el nou apartat infantil / públic familiar.

Els Premis Enderrock de votació popular han registrat enguany més de 16.100 vots d'usuaris únics registrats a través de la pàgina web www.enderrock.cat. (un 14,8% més que l'any passat).