Sant Fruitós explica com seran la plaça Onze de Setembre i Jaume I

Redacció
23 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:43h
Sant Fruitós ha presentat la nova ordenació de la plaça Onze de setembre.
Sant Fruitós ha presentat la nova ordenació de la plaça Onze de setembre. | AjSF.

Sant Fruitós ha presentat la nova ordenació de la plaça Onze de setembre. Foto: AjSF.


L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va presentar fa pocs dies el projecte per a la nova ordenació de la plaça Onze de Setembre i de l'àmbit de Jaume I en una sessió informativa.
 
L'acte, que va reunir una trentena de veïns i veïnes, va ser presentat per l'alcalde del municipi, Joan Carles Batanés i el regidor d'Urbanisme, Tomàs Casero. Els membres del govern municipal van explicar algunes de les accions que es portaran a terme per a convertir l'emplaçament del Cobert de la Màquina de Batre en la plaça major del municipi.
 
Seguidament, el tècnic municipal, David Aroon, i els arquitectes Abel Porcar i Mario Suñer, de l'empresa Batlle&Roig, contractada pel consistori per portar a terme el projecte, van aportar més detalls tant de les actuacions que tindran lloc tan a la plaça com en l'àmbit de Jaume I, que es preveu que esdevingui un nou corredor verd.
 
Per la seva banda, a la plaça Onze de Setembre s'hi preveu encabir una plataforma àmplia per al mercat, la creació d'un espai escènic en forma d'amfiteatre davant del cobert i la construcció d'una graderia que aprofiti el desnivell natural del terreny. La idea final és conservar l'aspecte visual que recordi els orígens agrícoles del Cobert de la Màquina de Batre.