1 de 10

ERC reflexiona sobre les conseqüències de l'esgotament del petroli

Serà en una conferència que tindrà lloc aquest dimecres a les vuit del vespre, a la Casa Lluvià

per Redacció, Manresa | 23 de febrer de 2015 a les 09:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'energia que es necessita per extreure el petroli és cada vegada més gran i el ritme de producció d'aquest és insuficient per satisfer la creixent demanda mundial, que cada dia consumeix més de 90 milions de barrils de petroli. Aquest punt d'inflexió—denominat Crash Oil— pot determinar la inviabilitat del model de societat actual i es calcula que tindrà lloc el 2040.

Davant d'aquest panorama que sembla tan poc esperançador, des d'ERC Manresa s'ha decidit organitzar una conferència per tractar el tema amb més profunditat. El conductor de l'acte serà Joaquim Ballabrera, investigador de l'Institut de Ciències del Mar-Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), que farà una reflexió sobre els efectes actuals de la manca d'energia i materials associada a l'esgotament del petroli i quines seran, en un futur, les conseqüències d'aquesta situació. Ballabrera es planteja preguntes sobre per què la gasolina és actualment més cara que mai i com aquesta pujada es traduirà en efectes sobre el transport o l'alimentació, entre molts altres.


Tothom que estigui interessat a escoltar la conferència en qüestió, titulada "El pic del petroli. Crisi energètica: cap a una nova civilització?" ho podrà fer aquest dimecres, 25 de febrer, a les vuit del vespre, a la sala d'actes del Col·legi d'Arquitectes (Casa Lluvià). 

 

Participació