El bri d'esperança per la Cristina cada cop es fa més gran

Aquest diumenge, amb motiu del Dia Internacional del Síndrome d'Angelman, se celebrarà una tarda de cinema per seguir ajudant a la petita Cristina

El proper esdeveniment per ajudar a la Cristina serà aquest diumenge a dos quarts de sis de la tarda.
El proper esdeveniment per ajudar a la Cristina serà aquest diumenge a dos quarts de sis de la tarda. | Arxiu personal.
Aina Font Torra
11 de febrer del 2015
Actualitzat el 16 de febrer a les 10:05h

L'activitat no s'atura. La Carme, la mare de la Cristina Farreras -una nena de 6 anys que té el síndrome d'Angelman- va posar la primera pedra a una construcció que no para de fer-se gran. El mot "bri" ja fa mesos que ha quedat curt tenint en compte l'enorme suport que han mostrat col·lectius, famílies, persones a títol individual, comerços... davant d'una malaltia on és difícil progressar i no costa tan fer una passa enrere. 

Després de la primera activitat que va activar tot l'engranatge de col·laboracions, per Monistrol de Montserrat –on viuen la Cristina i la seva família– hi ha hagut desfilades de moda solidàries, sorteigs, un espectacle de monòlegs i, aquest diumenge, a dos quarts de sis de la tarda i amb motiu del Dia Internacional del Síndrome d'Angelman, al local Art i Esplai de Monistrol de Montserrat es durà a terme una tarda de cinema on es projectarà el film de dibuixos animats "Big Hero". Es tractarà d'una vetllada apta per a tots els públics i on tothom que hi vulgui assistir haurà de pagar 3 euros per l'entrada, que anirà acompanyada d'una polsera solidària que avui mateix s'ha posat a la venda a diversos punts del Bages i que en el seu disseny hi conté, les ja famoses paraules: "Un bri d'esperança per la Cristina".

Des del col·lectiu organitzador es fa saber a tots els comerços que estiguin interessats en adquirir polseres per vendre-les, que si en volen poden enviar un correu a [email protected]. De moment els municipis que ja disposen d'aquests braçalets són Monistrol, Castellbell i el Vilar i Manresa. 

Durant l'activitat de diumenge, a més, hi haurà els personatges de Disney Mickey i Minnie que saludaran, ballaran i es faran fotos amb els més menuts.

Per reservar entrades per la sessió de cinema es pot fer a través d'aquest enllaç.

La recollida de taps, un altre projecte en marxa
Una de les maneres més populars d'aconseguir diners, sobretot, per a persones que estan malaltes i necessiten teràpies cares i constants, és la de fer una recollida de taps de plàstic massiva. "Per cada tona de taps ens donaran 150 euros", explica la Carme, la mare de la Cristina que encara no es creu "que hi hagi tanta gent que ens ajudi d'una manera tan incondicional". És per això que ella i tots els voluntaris fan una crida massiva a recollir taps de plàstic per ajudar a la petita Cristina. De moment són dotze els punts de recollida que s'han aconseguit establir. Es tracta de la pastisseria Can Nando dolç, la fleca Cal Barquet i les escoles FEDAC i Sant Pere de Monistrol; el supermercat Riera, el Ralet Ralet i el CEIP Jaume Balmes de Castellbell; el Gasol Cuines i Banys d'Olesa, i el bar La Sardana, el Cube Club Fitness, el Duo Urban i el SIRN de Manresa.

De la mateixa manera que amb les polseres, tots els comerços que estiguin interessats en esdevenir un punt de recollida de taps poden enviar un correu en l'adreça anteriorment esmentada.