L'Institut d'Auro acull 16 alumnes alemanys pel Comenius

Redacció
10 de febrer del 2015
Actualitzat a les 18:38h
Els alumnes d'intercanvi a l'Institut d'Auro.
Els alumnes d'intercanvi a l'Institut d'Auro. | AjSTP

Els alumnes d'intercanvi a l'Institut d'Auro. Foto: AjSTP


La capella de Sant Andreu, a Santpedor, va acollir aquest dilluns la recepció que l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, va fer a la vintena de joves estudiants alemanys que han estat fent una estada de cinc dies en el marc del projecte Comenius. La visita és una activitat que l'IES d'Auro ha promogut amb estudiants de l'escola Gemeinschaftsschule/ ERS Schaumberg, de la localitat alemanya de Theley, per al grup de santpedorencs de 3r d'ESO que cursen alemany, bo i aprofitant el marc de relació establert a partir projecte 'Eu-rope. Let's make a musical', consistent en la creació i producció d'un espectacle musical que santpedorencs i alemanys desenvolupen amb altres nois i noies d'instituts de Polònia, Rumania, Turquia i Portugal. 

La recepció d'aquest dilluns va servir per acomiadar els joves alemanys de l'estada de cinc dies que han fet a Santpedor, durant la qual han viscut amb famílies santpedorenques i han realitzat activitats de turisme i lleure al Bages i a Barcelona. La darrera d'elles va ser la visita al Parc Güell, l'Eixample Modernista, el mercat de la Boqueria i el Barri Gòtic de la capital catalana. 

Tots ells participen al projecte de creació i producció de l'espectacle musical en el qual estan treballant des de fa mesos, en el marc del projecte Comenius, que impulsa l'Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus (OAPEE) a través de l'Agència Nacional Sòcrates, amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament i l'entesa entre cultures europees a través de l'intercanvi i cooperació dels seus centres educatius. Els estudiants santpedorencs tornaran la visita al mes de maig, moment en el qual finalitzaran el treball de creació de l'espectacle. 
Arxivat a