Màxim de 45 dies per a la cirurgia de càncer i de 3 mesos per a la cardíaca

Les dues noves ordres aprovades pel Servei Català de la Salut també fixen que la visita amb el metge de capçalera s'aconseguirà en 48 hores

Redacció
10 de febrer del 2015
Actualitzat a les 14:37h
El consell de direcció del Servei Català de la Salut (CatSalut) ha aprovat dues ordres que modifiquen el temps d'espera màxim de les intervencions quirúrgiques i d'altres prestacions sanitàries, com ara les consultes d'atenció primària. L'objectiu principal d'aquesta mesura és aconseguir que ningú s'hagi d'esperar més d'un any per ser intervingut.

Pel que fa a les prestacions quirúrgiques es passa de les 14 intervencions amb temps d'espera màxim garantit fins un total de 27. A partir d'ara el temps d'espera màxim serà de 45 dies per a 22 procediments oncològics, menys els relatius a la pròstata (bufeta urinària no infiltrant), que serà de 60 dies. Pel que fa al termini per a cirurgia cardíaca valvular i coronària aquesta serà de 3 mesos, mentre que les intervencions de cataractes, pròtesi de maluc i pròtesi de genoll continuaran tenint un temps d'espera màxim de 6 mesos.

En la resta d'intervencions no esmentades seran els metges els que establiran el temps de referència en funció del criteri clínic. Així doncs, si els professionals valoren que l'operació és de prioritat preferent el temps fixat serà de 90 dies, si és de prioritat mitjana la xifra augmentà a 180 dies i si és baixa el període se situarà en un any.

De la mateixa manera s'actuarà amb les proves diagnòstiques. Els pacients amb grau preferent de prioritat seran atesos en un termini de 30 dies, mentre que els que tinguin prioritat ordinària s'hauran d'esperar 90 dies. Amb relació a la consulta d'atenció primària, és a dir, el metge de capçalera, la visita s'aconseguirà en 48 hores.