Todó al Banc d'Espanya: cal «evitar sorpreses» amb els sous dels directius

En un correu electrònic que ha fet públic el portal Crític, l'expresident de CatalunyaBanc justifica en ple procés de rescat del FROB que les seves retribucions són "un tema molt sensible per a nosaltres"

Redacció
10 de febrer del 2015
Actualitzat el 11 de febrer a les 17:45h
Todó, a la comissió.
Todó, a la comissió. | Josep Molina

"Quan us vaig enviar a primers de juny tot el paquet retributiu del Comitè de Direcció us demanava que ens donéssiu la vostra conformitat per evitar sorpreses innecessàries un cop el FROB estigui com a accionista [de CatalunyaBanc]". Segueix " com comprendràs, aquest és un tema molt sensible per a nosaltres i havíem de tenir-ho absolutament clar abans de l'entrada del FROB". Aquests són dos fragments del correu electrònic que el llavors president de CatalunyaBanc va adreçar al Banc d'Espanya el juny de 2011 poc abans que l'entitat hagués de ser intervinguda per l'estat mitjançant el FROB, segons es desprèn d'una informació publicada per Crític.

El manresà Adolf Todó volia garantir-se, d'aquesta manera, que continuaria cobrant 800.000 euros anuals després de la fusió, i el Comitè de Direcció del banc no veuria rebaixats els seus emoluments. Volia "evitar sorpreses innecessàries" perquè era "un tema molt sensible per a nosaltres". En aquelles dates, el Banc d'Espanya estava a punt d'intervenir Catalunya Banc mitjançant el FROB, i el directiu patia pel seu salari.

Cal recordar que en el moment de la seva intervenció, CatalunyaBanc tenia un forat de 900 milions d'euros en negocis immobiliaris i havia enganxat 50.000 clients amb les preferents. CatalunyaBanc va rebre ajuts directes de l'estat espanyol per valor de 12.050 milions d'euros, i posteriorment en va rebre 572 més del FROB per a la venda de la cartera d'hipoteques tòxiques.