L'Ajuntament rep a alumnes estrangers del projecte Comenius

Alumnes i professors que participen al projecte Comenius, al saló de sessions de l'Ajuntament.
Alumnes i professors que participen al projecte Comenius, al saló de sessions de l'Ajuntament. | Adel Sayed
Redacció
10 de febrer del 2015
Actualitzat a la 13:33h

Alumnes i professors que participen al projecte Comenius, al saló de sessions de l'Ajuntament. Foto: Adel Sayed


Diumenge van arribar a Manresa 21 d'alumnes de secundària amb 18 professors acompanyants, procedents d'Itàlia, Croàcia, Bulgària, Polònia, Eslovàquia i Turquia. La visita és fruit d'un programa Comenius, amb fons de la Unió Europea, que afavoreix l'intercanvi entre centres educatius d'Ensenyament Secundari, i que treballa temes de Ciutadania, Drets Civils i Democràcia. En aquest cas, l'amfitrió és l'Institut Guillem Catà, i tots els centres comparteixen l'anglès com a llengua franca.

Dilluns van ser rebuts a l'Ajuntament de Manresa per la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós, qui els va donar la benvinguda a la ciutat. Aquest dimarts tots els visitants acompanyats d'alguns alumnes i professors de l'Institut Guillem Catà, són d'excursió a Montserrat i Sitges. També hi ha previstes visites a Barcelona, o una jornada de treball al propi institut. La cloenda de l'intercanvi serà divendres al vespre.

En aquesta trobada a Catalunya hi participen 21 alumnes que s'estan en famílies d'alumnes del Guillem Catà, a Manresa, i es perllongarà fins el proper dissabte, quan tornaran als seus respectius països.

Aquest programa va començar l'octubre de 2013 i s'acabarà el proper mes de juny, després de les visites pendents a Eslovàquia i a Turquia.