La imatgeria de Manresa triomfa a la Festa de Santa Eulàlia de Barcelona

Les figures van participar diumenge en la Cercavila que va anar del Palau de la Virreina fins a la Plaça Sant Jaume, acompanyats dels Grallers de Manresa |També van ballar acompanyats per la Cobla Ciutat de Manresa i van seguir en cercavila fins a la Catedral on s'hi va fer la Mostra del Correfoc

Redacció
09 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:20h
La imatgeria manresana lluint els seus balls davant el Palau de la Generalitat.
La imatgeria manresana lluint els seus balls davant el Palau de la Generalitat. | AjM.

La imatgeria manresana lluint els seus balls davant el Palau de la Generalitat. Foto: AjM.


Manresa va ser la ciutat convidada a les Festes de Santa Eulàlia 2015 i per això, aquest diumenge 8 de febrer, tota la imatgeria del patrimoni festiu de la ciutat va actuar en la rauxa barcelonina. 

El conjunt geganter format pels nans, gegantons, pubilla i hereu, gegant, geganta, lleó i àliga, es va concentrar al Palau de la Virreina a les quatre de la tarda, on van prendre part en la cercavila que va començar una hora més tard i va anar des del Palau de la Virreina fins a la plaça de Sant Jaume, passant per la Rambla i el carrer Ferran. Un cop a la plaça, davant l'Ajuntament i el Palau de la Generalitat, els gegants van ballar acompanyats per la Cobla Ciutat de Manresa. 

Les figures anaven acomboiades pels Grallers de Manresa de l'Escola de Música dels Geganters de Manresa i per la Colla de Grallers de Mataró, amb el suport dels Geganters del Poble Nou.

A continuació, i acabats els balls, el conjunt geganter va seguir en cercavila fins a la Catedral on es va fer la Mostra del Correfoc. A les set de la tarda, totes les figures del bestiari (Víbria, Drac, Asmodeu, Mulassa, Coll-llarg, Nas de sutge, Bou, Gàrgola, Boc, Dimonis, Fogueres, Moixogants i Capgirells) van mostrar les seves característiques i les seves danses. L'acompanyament musical el van protagonitzar els Tabalers de Xàldiga i de la Quants Band. Al cap d'una hora, es va celebrar el final de festa amb espectacle i Cercavila de tornada al Palau de la Virreina.

La que van dur a terme diumenge és l'actuació més contundent de l'estada de la imatgeria manresana a la ciutat de Barcelona que es va iniciar el 31 de gener passat amb el tret de sortida de l'exposició al Palau de la Virreina, a la Rambla de Barcelona, que acull el patrimoni festiu de la capital del Bages i que es podrà visitar fins al dia 14 de febrer.