El manresà Le Clotêt avec Garcés triomfa a Finlàndia

El creador de la música Folkgrunge apareix a portades i programes de ràdio com el primer espanyol que passa quatre mesos de gira en el país escandinau

Pere Fontanals
06 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:37h
Hussein Garcés, a Finlàndia, mostra la portada del Länsi Savo en que és protagonista.
Hussein Garcés, a Finlàndia, mostra la portada del Länsi Savo en que és protagonista. | Arxiu particular

Hussein Garcés, a Finlàndia, mostra la portada del Länsi Savo en que és protagonista. Foto: Arxiu particular


Dimarts torna a Manresa Hussein Garcés, l'ànima de Le Clotêt avec Garcés, després de triomfar en una gira musical de quatre mesos a Finlàndia. El creador de la música Folkgrunge (TM) ha acaparat portades, articles, concerts i programes de ràdio durant la seva estança en el país escandinau. Des que el passat octubre va decidir emprendre l'aventura ha portat els temes del seu 'Passen, acomodense y... salgan por donde puedan' a una desena de ciutats del sud de Finlàndia.

Durant aquest temps, el manresà, fill de pare algerià i mare catalano-aragonesa, ha estat entrevistat a la principal emissora de ràdio musical, RadioCity, i, entre altres, ha aparegut al diari digital ViikkoSet, i ha sigut portada del Länsi Savo, un diari de tirada nacional. És precisament al Länsi Savo que han nomenat Garcés com el primer compositor mundial de temes folkgrunge i han destacat que és el primer autor espanyol que fa una gira de 4 mesos a Finlàndia.

Aquesta experiència nòrdica se suma a la seva ja dilatada aparició en mitjans internacionals i al fet d'haver venut en seu primer disc en 23 països diferents de forma directa, i més de 70 a través d'internet.

El Folkgrunge (TM)
Hussein Garcés explicava en una entrevista de Noèlia Roger per a Manresainfo.cat que l'estil Folkgrunge (TM) parteix de la barreja de la música Amazigh i el so brut anomenat "grunge" per Mudhoney en els 90. Garcés creia que les seves arrels musicals eren sols americanes però, després d'estudiar música va descobrir que la part Amazigh la tenia bloquejada degut al racisme patit des de petit i que gràcies a la música, la va posar de nou "a flor de pell" amb la seva veu i guitarra. Des de 2013, Hussein Garcés té registrada la definició del seu estil Folkgrunge (TM).
 

Hussein Garcés durant un concert a Finlàndia. Foto: Sami Funke
 

Portada del Länsi Savo amb Hussein Garcés de protagonista. Foto: Länsi Savo
 

Hussein Garcés a RadioCity. Foto: Arxiu particular