Restauren un llibre d'amallirament d'Avinyó de 1850

Era un document elaborat periòdicament pels ajuntaments per conèixer la riquesa rústica, pecuària i urbana dels contribuents

Redacció
05 de febrer del 2015
Actualitzat a la 13:40h
Llibre d'amallirament d'Avinyó restaurat.
Llibre d'amallirament d'Avinyó restaurat. | DdeB

Llibre d'amallirament d'Avinyó restaurat. Foto: DdeB


L'Ajuntament d'Avinyó ha pogut restaurar un llibre d'amillarament amb el suport de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. L'amillarament era un document elaborat periòdicament pels ajuntaments per conèixer la riquesa rústica, pecuària i urbana dels contribuents. Aquest és del període comprés entre 1850-1852.

L'acció que s'ha dut a terme ha estat la neteja, reintegració, consolidació i enquadernació del document, per tal de garantir-ne la conservació i l'accés a la memòria del  municipi.

Actualment aquests documents històrics són una font de gran valor per a l'estudi de l'estructura agrària, el paisatge rural i cartogràfic del segle XIX.

L'actuació s'emmarca dins del Programa de restauració que es porta a terme des de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona als 136 ajuntaments adherits al Programa de Manteniment, assistits pels arxivers itinerants de la Diputació. L'objectiu és la preservació i difusió d'un llegat documental, que és un element cabdal en la confirmació i recuperació de la memòria col·lectiva dels pobles.