Dimecres jutgen els membres de la PAHC que es van tancar a CX

La plataforma ha convocat una concentració davant dels jutjats de Manresa a les 10 del matí

Pere Fontanals
03 de febrer del 2015
Actualitzat a les 0:36h
Mossos d'Esquadra a la porta de l'oficina de CX, mentre a l'interior informaven als tancats.
Mossos d'Esquadra a la porta de l'oficina de CX, mentre a l'interior informaven als tancats. | Pere Fontanals

Mossos d'Esquadra a la porta de l'oficina de CX, mentre a l'interior informaven als tancats. Foto: Pere Fontanals


Aquest dimecres 4 de febrer al matí se celebrarà al Jutjat d'Instrucció número 7 de Manresa el judici de faltes per l'ocupació, dijous passat, de l'oficina de CatalunyaCaixa de la Bonavista de Manresa per part de 9 membres de la PAHC. Per acompanyar els acusats, la plataforma ha convocat una concentració davant de l'edifici dels jutjats a partir de les 10 del matí.

La diligència inicial redactada pels Mossos d'Esquadra explica que a dins i a la porta de l'oficina es troba una trentena de membres de la PAHC. També relaciona les enganxines i les pancartes que hi havia a la sucursal i el fet que els activistes "porten megàfon i altres aparells sonors manuals que utilitzen constantment". Així mateix recull el testimoni del subdirector de l'oficina que manifesta que el grup de la PAHC "no ha coaccionat a ningú, ni ha amenaçat, ni ha causat cap dany o lesió, ni ha impedit l'entrada o sortida de persones".

Seguint el protocol de l'entitat, a les 11.45h es van tancar les portes, es va tancar la llum i es van deixar els nou membres de la PAHC amb dos vigilants jurats a l'interior de l'oficina, sense tenir accés als despatxos ni als lavabos. La diligència també recull que poc abans de les 2 del migdia, el cap de zona de CatalunyaCaixa sol·licita als Mossos d'Esquadra el desallotjament de la sucursal bancària.

Una reclamació enmig del procés de compra de CS per part del BBVA
El passat 29 de gener al matí, nou membres de la PAHC van tancar-se a l'oficina de CatalunyaCaixa de la Bonavista per reclamar la dació en pagament del pis d'una família amb dos fills de 8 i 5 anys. Davant la negativa dels responsables de CX a atendre'ls van decidir fer un tancament que es va allargar fins a la 1 de la matinada, quan van sortir voluntàriament. Segons van explicar durant la concentració els membres de la PAHC, aquesta acció arribava després que la família aconseguís el compromís d'un acord per part del banc, que aquest no va complir en el moment d'arreglar els papers, proposant als afectats "donar-se tres mesos de marge fins que l'entitat acabés el procés d'adquisició per part del BBVA".

Davant la negativa de la família a "allargar tres mesos més la seva situació i haver de començar les negociacions de zero amb la nova propietat de la hipoteca", membres de la PAHC van reunir-se amb els responsables de l'oficina sense que aconseguissin "desencallar la situació".