Energies renovables i menys CO2 amb el districte energètic de Sant Salvador

L'últim edifici que s'ha incorporat a la xarxa energètica és el poliesportiu del poble

Redacció
02 de febrer del 2015
Actualitzat el 03 de febrer a les 11:03h
El pavelló poliesportiu municipal de Sant Salvador de Guardiola s'ha integrat aquesta setmana al districte de calor amb la finalització dels treballs de connexió de l'edifici a la xarxa del districte energètic que, a partir d'ara, distribuirà l'aigua calenta escalfada per la caldera de biomassa fins als aparells d'aire que s'encarregaran de climatitzar les instal·lacions. Amb aquesta acció es finalitza el procés de connexió dels quatre edificis que havien de formar part de la xarxa: l'ajuntament, l'escola Montserrat,  la llar d'infants i el mateix pavelló poliesportiu.
 
El procés d'entrada en funcionament del districte energètic finalitza un any després de la seva posada en marxa, el febrer del 2014. Amb aquest projecte, el municipi consolida la posició pionera en tot allò que fa referència a les energies renovables, alhora que assegura el compromís del poble amb la sostenibilitat i el medi ambient. Seguint aquest objectiu, el consistori té la intenció d'incorporar a la xarxa els nous vestidors del pavelló poliesportiu per a la construcció dels quals ja ha redactat un projecte.
 
Les obres del districte energètic van anar a càrrec del Grup Soler, empresa adjudicatària del projecte, per al qual es van invertir, aproximadament, 367.000 euros. L'adjudicació inclou el règim de concessió de la infraestructura per un termini de 12 anys, durant els quals l'empresa vendrà l'energia tèrmica a l'ajuntament de Sant Salvador per esclafar els quatre edificis que, de moment, formen part de la xarxa i que, en un futur, s'ampliarà amb la incorporació dels nous vestidors del pavelló municipal d'esports. El districte de calor presenta avantatges en termes d'estalvi econòmic però també grans beneficis per al medi ambient en tant que les emissions de CO2, comptabilitzades fins ara en 100.000 tones anuals, es reduiran a zero.