Neix al Moianès un nou festival de cinema fantàstic

Tindrà lloc del 13 al 15 de març i ja ha rebut més de 300 curtmetratges de 24 països diferents

Estefania Escolà
28 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:14h
Imatge de promoció del nou festival de cinema que neix al Moianès.
Imatge de promoció del nou festival de cinema que neix al Moianès. | Mofa

La Mostra de Cinema del Moianès, que l'Associació Artística Desperta Espurnes organitza des de fa set anys, fa un pas endavant i es convertirà en el Mofa, el primer Festival de cinema fantàstic del Moianès, que tindrà lloc del 13 al 15 de març a Moià. En total hi haurà quatre seccions diferents i l'objectiu és mostrar-hi produccions locals, nacionals i internacionals. Al festival hi tenen cabuda tots els gèneres i subgèneres del cinema fantàstic, des del terror i el suspens, fins als superherois o la ficció. De moment, l'organització ja ha rebut uns 300 curtmetratges de 24 països diferents. La intenció és que el certamen se celebri cada any en una localitat diferent de les deu del Moianès.

El festival Mofa tindrà un total de quatre seccions: la Secció Oficial, on s'hi podran presentar curtmetratges de caire fantàstic: el Calaix de Sastre, que inclourà les produccions de l'antiga Mostra de Cinema del Moianès; el Rec Mòbil 36, un concurs de realització d'un curtmetratge amb un telèfon mòbil i un temps màxim de 36 hores; i l'Act-titud, una secció fora de concurs on es projectaran quatre curtmetratges. L'objectiu d'aquesta darrera secció és donar visibilitat a produccions autofinançades. 

Un dels impulsors del festival, Xavi Vinuesa, ha explicat que la intenció de l'organització és que el festival tingui un abast internacional per garantir la qualitat i la competència, però Mofa també tindrà un espai dedicat a les produccions locals i, especialment, a aquelles que s'impulsen des del Moianès, el Bages i Osona. 

"Davant la manca de finançament per part de l'administració", l'organització ha decidit engegar una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami, amb aportacions que poden anar dels 5 als 400 euros. Demanen un total de 1.800 euros per ajudar a finançar els premis i subvencionar una part de la difusió del festival. Els organitzadors deixen clar que no tenen cap afany de lucre i que tots ells treballen sense cap retribució i han assegurat que les entrades del festival seran gratuïtes. A quatre dies de finalitzar la campanya, els resten poc més 400 euros per "fer realitat el somni".
Arxivat a