CGT denuncia que Correus acumula més de 10.000 cartes sense repartir

La direcció de l'empresa rebaixa aquesta quantitat i ho atribueix a que hi ha quatre persones de baixa

Pere Fontanals
28 de gener del 2015
Actualitzat el 29 de gener a les 9:47h
Imatge de paqueteria acumulada a Correos Jaén (a Manresa la tanquen sota clau per evitar fotos).
Imatge de paqueteria acumulada a Correos Jaén (a Manresa la tanquen sota clau per evitar fotos). | HoraJaén

El servei de Correus a Manresa està vivint aquestes setmanes una situació caòtica amb més de 10.000 cartes convencionals i 200 certificats i paquets acumulats a les oficines de la plaça Espanya que esperen a ser repartits. Així ho denuncia el sindicat CGT. Els 33 carters que treballen, a dia d'avui, a la ciutat, han de fer la mateixa feina que els 44 que hi havia normalment. I és que, com denuncia Luís Martínez, de la CGT, cap de les nou baixes, per trasllat o no renovacions, que s'han produït en els darrers mesos no s'han cobert amb nova contractació, i "per contra han ampliat l'àrea de repartiment dels carters que queden". A aquest fet s'hi han de sumar les baixes per malaltia, "en aquests moment dues", que també es cobreixen amb els treballadors actius. La direcció de l'empresa pública rebaixa, sense concretar, la quantitat de serveis pendents de lliurar i tampoc comparteix les dades de personal expressades des del sindicat. "Hi ha 44 carters per a 38 seccions, i tot i que ara n'hi ha 4 de baixa, en continuen actius 40, que són suficients per cobrir tota la ciutat", afirma el director de l'empresa a Manresa, Vicenç Ibáñez.

Martínez assegura que els carters no tenen "temps material" per cobrir tota la seva àrea i això fa que les cartes que no es poden repartir s'acumulin d'un dia per l'altre fins a arribar a les xifres actuals, "amb més de 10.000 cartes i 200 certificats i paquets pendents de repartir". Des de l'empresa, Ibáñez ho veu d'una altra manera, la CGT "fa aquesta campanya perquè no vàrem renovar el contracte a personal eventual", però s'ha de tenir en compte que el servei ordinari de Correus "ha baixat el 40% i vàrem triar la manera menys traumàtica per reduir plantilla i adaptar-nos a la nova realitat".

La CGT insta els usuaris de Correus a presentar queixes a les oficines de la plaça Espanya. "No és just que protestin als carters, ja que no és culpa seva", el que haurien de fer és "presentar queixes als que són responsables d'aquesta situació".

El passat mes de novembre els treballadors de Correus es van concentrar en contra de la mesura de l'empresa de contractació eventual per amortitzar places de treball. Els efectes de la mesura de la direcció de Correus es veuen avui.