Una bicicleta i 1.500 quilòmetres: aventura per la costa est d'Austràlia

Jorge Terrones, que és agent de la Policia Local de Manresa, juntament amb dos amics més, pedalarà des de Caims fins a Sydney durant els mesos de febrer i març

Aina Font Torra
26 de gener del 2015
Actualitzat el 27 de gener a les 9:38h
Jorge Terrones, preparat per l'aventura que l'espera.
Jorge Terrones, preparat per l'aventura que l'espera. | J.T.

Jorge Terrones té 37 anys i en fa sis que treballa de policia local a Manresa. Nascut a Igualada, va passar tota la infància i l'adolescència competint en el món del ciclisme, arribant a ser compay d'equip amb Joaquim Rodríguez (Purito) o Joan Antoni Flecha. Durant aquella època va forjar amistat amb Juan Fuentes que, igual que ell, també era un apassionat de la bicicleta. "Ara ell viu a Austràlia, i com que l'any passat va venir a Catalunya a fer una ruta pels Pirineus amb bicicleta, que la vam fer junts, em va proposar que l'any següent podia anar jo a Austràlia a fer una travessa per la costa est", explica Terrones, que ja fa un parell de mesos que ja té els bitllets comprats. "Aquestes seran les meves vacances d'estiu. Marxaré el 17 de febrer i tornaré el 20 de març", comenta, mentre repassa la ruta a què s'enfrontarà: "Sortirem des de Caims i arribarem fins a Sydney. Tot plegat són aproximadament 1500 quilòmetres".

Terrones, que va estar 14 anys vivint per la bicicleta i enfrontant-se a competicions de nivell estatal i, alguna vegada, europeu, es pren la ruta amb calma: "Tenim pensades unes etapes concretes, d'uns quilòmetres concrets, però tot pot variar. Potser hi ha un lloc que ens agrada i ens hi passem un dia més o potser un dia decidim fer més quilòmetres perquè el lloc on havíem decidit acampar no ens acaba de fer el pes". El que sí que té clar, però, és que no vol que l'etapa més llarga superi els 200 quilòmetres: "no vull que tot es centri en la bicicleta", expressa.

Calor i aventura
Terrones prefereix fer esport quan fa calor. Tot i així, el seu amic ja l'ha advertit que es trobaran amb temperatures ferotgement altes que podrien arribar als 40 graus. "Ja m'agrada viure l'aventura i no saber què em trobaré. Tinc ganes de gaudir del paisatge i de desconnectar. La resta és secundària", manifesta.