L'Ajuntament de Manresa diu que no té cap pis de protecció oficial buit

El regidor Josep Maria Sala atribueix els càlculs erronis que ha fet Habitatge de la Generalitat a dades antigues que no han actualitzat

Pere Fontanals
23 de gener del 2015
Actualitzat el 25 de gener a les 20:54h

Josep Maria Sala, en una imatge d'arxiu. Foto: AjM


El regidor d'Hisenda de Manresa, Josep Maria Sala, s'ha mostrat contundent en conversa amb Manresainfo.cat aquest divendres sobre la quantitat de pisos de protecció oficial que l'Ajuntament i la societat municipal Forum té buits en l'actualitat: "cap". "Els 225 habitatges de protecció oficial que té Manresa en l'actualitat estan tots contractats", ha afirmat, "excepte 2 o 3 que són els que es fan servir per reposició", o sigui, quan es fa alguna intervenció en un pis i els seus ocupants han de ser reallotjats temporalment.

És per això que Sala s'ha mostrat "molt tranquil" davant l'escrit que el passat 19 de gener va rebre l'Ajuntament de la conselleria de Territori i Sostenibilitat instant-los a ocupar els 23 habitatges de protecció oficial que, segons la seva informació, estaven buits, sota risc de cometre una infracció molt greu que podia ser sancionada amb imports entre els 6.500 i els 9.000 euros per pis desocupat.

El regidor ha explicat que ja han respost a Habitatge demanant-los quins habitatges, segons ells, estan desocupats. I quan l'Ajuntament rebi aquesta relació de finques, remetran a la Generalitat tota la documentació, pis per pis, que demostri que cap dels habitatges no està desocupat.

Tot i amb tot, Sala reconeix que el juliol de 2014, Manresa tenia 24 habitatges de protecció oficial desocupats, i considera que és segurament per això que la Generalitat els ha reclamat una actuació per solucionar aquest fet. "Malgrat que els vàrem enviar informació el passat mes de desembre, no la deuen haver actualitzat des de l'estiu de l'any passat", ha raonat. En tot cas, l'Ajuntament justificarà l'ocupació dels habitatges quan Territori i Sostenibilitat els adreci la relació de pisos que els consta com a buits.