La salut, protagonista de la Festa Major d'Hivern de Calders

El cap de setmana del 24 i 25 de gener la vila calderina s'omplirà d'activitats relacionades amb la vida sana

Redacció
20 de gener del 2015
Actualitzat a les 12:25h
Calders viurà amb intensitat un cap de setmana saludable els proper divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de gener aprofitant la Festa Major d'Hivern de Sant Vicenç. Aquesta serà la tercera edició del cap de setmana Saludable on, de forma gratuïta, es podrà participar a moltes i variades activitats gràcies a la Diputació de Barcelona i a l’Ajuntament de Calders. El programa està organitzat pel Centre Alternatura de Manresa i compta amb la col·laboració d’altres entitats com MengemBages i Aerobic&Fitness.

Durant tres dies es fomentarà la salut gràcies a les variades activitats en les que es podrà participar. Com a novetat, aquest any, aprofitant que els infants no tindran escola el divendres, s'organitzarà un matí focalitzat en fomentar hàbits d'alimentació saludable des dels infants que cursen P4 fins a 6è de primària. Per això, tots els nens i nenes que ho desitgin, podran inscriure's gratuïtament al Casal del poble i per gaudir d'un matí de jocs i xerrades. A més, elaboraran i degustaran un esmorzar molt saludable i de qualitat, amb aliments frescos i de proximitat provinents de la cooperativa MengemBages.

Dissabte, a partir de dos quarts de dotze del migdia s'oferiran diferents tallers de cuina a càrrec de les Dietistes-nutricionistes del Centre Alternatura: showcooking "d'esmorzars alternatius", "cuina depurativa per després de festes" i un taller de cuina "en família!" per tal que hi puguin participar petits i grans.

Més novetats
Com a novetat, aquest any, el llicenciat en Educació Física, Jordi Solé, dirigirà una sessió de Cos i consciència, un tipus de gimnàstica dolça que té en compte el cos de forma holística (presa de consciència, correcció postural, ajust energètic i equilibri emocional), i la seva originalitat consisteix en adequar el treball al ritme de les estacions de la natura. L'activitat es durà a terme al Casal del poble el dissabte a dos quarts de cinc de la tarda.

Àlex Bosch, terapeuta integral que utilitza la Psiconeuroimmunologia com a teràpia i que oferirà una xerrada, el dissabte a dos quarts de set de la tarda, que permetrà conèixer l'avantatge d'utilitzar alguns aliments amb efecte antiinflamatori versus els medicaments tradicionals.

El ioga és una de les activitats més populars a l'hora d'equilibrar el cos i la ment, és per això que també serà un punt fort durant el cap de setmana. A primera hora del matí de dissabte serà el Hatha Ioga qui inaugurarà el dia. L'altra sessió, que començarà a dos quarts de set de la tarda, serà d'un ioga més físic anomenat Asthanga Ioga, a càrrec de Sira Bover, Diplomada per la Internacional Yoga Alliance.

L'equip d'Alternatura espera tenir encara més assistència que l'any passat, encara que aquest any s'hagi canviat una mica el format i desitja que les persones que participin als diferents tallers de cuina i activitats en quedin igual o encara més satisfetes. 

Les persones que vulguin participar a les activitats, podran fer-ho inscrivint-se prèviament al Casal de Calders en horari de tarda al telèfon: 93.830.92.63.

Qui ho desitgi, ho podrà fer el mateix dia de l'activitat i les places quedaran reservades segons l'ordre d'arribada.
 

Programa d'activitats.