Seleccionats 172 estudiants per al programa Bojos per la Ciència

L'acte es va celebrar el passat divendres a Món Sant Benet

Redacció
12 de gener del 2015
Actualitzat a la 13:06h
Els estudiants de les edicions passades van compartir les seves experiències.
Els estudiants de les edicions passades van compartir les seves experiències. | Fund.Cat-LP.

Els estudiants de les edicions passades van compartir les seves experiències. Foto: Fund.Cat-LP.


La Fundació Catalunya-La Pedrera va presentar el passat divendres 9 de gener a Món Sant Benet, el programa Bojos per la Ciència als 172 estudiants seleccionats, un programa d'estímul del talent científic per a joves estudiants de secundària.

L'acte d'inauguració del programa Bojos per la ciència 2015 i de benvinguda als participants va reunir més de 450 persones, i va comptar amb la presència de Lluís Farrés, director de Coneixement i Recerca de la Fundació Catalunya-La Pedrera; Joan Guinovart, director de lnstitut de Recerca Biomèdica (Bojos per la Biomedicina; Jordi Galí, director del Centre de Recerca en Economia Internacional (Bojos per l'Economia); Xavier Jarque, president de la Societat Catalana de Matemàtiques (Bojos per les Matemàtiques); Jordina Belmonte, directora de l'Institut de Ciència i tecnologia ambientals  de la Universitat Autònoma de Barcelona; Miquel Àngel Pericàs, director de l'Institut Català d'Investigació Química (Bojos per la Química); Josep Mª Fernández Novell, del Departament de Bioquímica i biologia molecular de la Universitat de Barcelona i coordinador acadèmic de Bojos per la Bioquímica, i Jaume Abella, de La Salle-Universitat Ramon Llull i coordinador acadèmic de Bojos per les tecnologies.

En el transcurs de l'acte els estudiants de les edicions 2013 i 2014 de Bojos per la ciència van compartir la seva experiència amb els estudiants de la promoció 2015. També va tenir-hi lloc una conferència del Dr. Pere-Joan Cardona, cap de la Unitat de Tuberculosi Experimental de l'Institut Germans Trias i Pujol, que va adreçar als joves una xerrada motivadora sobre el món de la recerca i els valors.
 
Bojos per la Ciència: "Crazy about Science"
El programa Bojos per la Ciència té l'origen el 2013 amb el "Crazy about biomedicine", organitzat amb  l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona). L'any 2014 es va ampliar a 5 especialitats més en col·laboració amb vuit centres de recerca de Catalunya. Aquest 2015, Bojos per la ciència ofereix, amb 7 cursos anuals, l'oportunitat a estudiants catalans de batxillerat que tenen i demostren aptituds en el camp de les ciències, d'aprofundir en la teoria i les tècniques científiques en els diferents camps de recerca proposats: bioquímica, biomedicina, economia, matemàtiques, natura, noves tecnologies i química. Les sessions, que es duran a terme durant 18 dissabtes a partir del mes de gener de 2015, tractaran diferents temes científics actuals.